Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Grindeanu: Oamenii care au condus PSD-ul au transformat partidul într-unul urât de oameni / Ciolacu: Demiterea Guvernului Grindeanu, cea mai mare eroare politică

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 26 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Fostul premier al României, Sorin Grindeanu, a primit, duminică, un formular de adeziune de la președintele PSD Timiș, Alfred Simonis. Prezent la conferinţa de alegeri de la PSD Timiş, Grindeanu a afirmat că PSD-ul a fost adus într-o situație dificilă de către fosta conducere.

Din punctul meu de vedere, PSD-ul a fost adus într-o situație dificilă. În 3 ani am pierdut 60% dintre votanți și începem să nu mai contăm în lupta politică decât prin majoritatea parlamentară, dar este din ce în ce mai greu. Această cădere nu este generată de forțe istorice, ci de greșeli personale, de autism politic, de greșeli strategice. (…) Dacă am constatat că am făcut praf partidul în 3 ani de zile este clar că trebuie să facem altceva, să schimbăm lucrurile”, a spus Sorin Grindeanu.

În opinia lui Grindeanu, fostul președinte PSD, Liviu Dragnea, a ajutat mult partidul și nu poate fi învinuit pentru situația actuală a formațiunii.

Faptul că timp de 3 ani un singur a dispus de partid după bunul plac, asta a generat neîcredere, dar nu putem da vina pe un singur om. Liviu Dragnea a avut greșelile lui, dar a avut și lucrurile sale bune și asta v-o spune Sorin Grindeanu. Dragnea a ajutat mult PSD-ul după ruperea USL. Problema cea mai mare a fost tăcerea vinovată a multora dintre noi, cei mai mulți își dădeau seama că nu este corect ce se întâmplă, dar pentru interese punctuale sau de teamă nu au făcut nimic. Cei care au încercat să se revolte au fost trădați”, a spus Grindeanu.

Fostul premier a mai declarat că foștii președinți ai PSD au transformat partidul într-unul urât de oameni.

Mai grav ar fi să ne amăgim că fără Liviu Dragnea, PSD-ul se poate revigora. Greșit! Oamenii care au condus PSD-ul au transformat partidul într-unul nefrecventabil, într-un partid urât de oameni. Nu politicile sociale au fost pe pancardele oamenilor, nu politicile sociale au fost strigate de oameni. Mulți dintre cei care au condus partidul și pentru interese personale sau pentru jocurile politice, au trădat partidul. Impunerea unor oameni lipsiți de profesionalism în anumite funcții, măcelărirea limbii române și gafele nenumărate, acestea au contribuit la căderea PSD”, a mai adăugat fostul premier.

Grindeanu a condus organizația PSD Timiș înainte să fie exclus din partid. Guvernul pe care l-a condus a fost demis prin moțiune de cenzură, depusă chiar de PSD. La acel moment, Grindeanu a contestat decizia.

Marcel Ciolacu, și el prezent la eveniment, a spus că demiterea Guvernului Grindeanu  a fost „cea mai mare eroare politică a PSD”.

„Schimbarea guvernului Grindeanu a fost cea mai mare eroare politică a PSD. Dacă am fost invidios, a fost atunci când v-am văzut în curtea PSD și cât de mult l-ați susținut. Acum realizez foarte bine că acel CEX v-a furat tot, speranța, încrederea. A fost cea mai lovită organizație. Spirtul s-a creionat în jurul lui Sorin Grindeanu”, a declarat Marcel Ciolacu.

Sorin Grindeanu, revenire în PSD: Am fost, sunt și voi fi om de stânga.

În cadrul evenimentului, Sorin Grindeanu și-a anunțat intenția de a reveni în Partidul Social Democrat.

”Am fost, sunt și voi fi om de stânga. Indiferent ce spun unii și alții, s-a vorbit aici despre vechime în partid. Eu m-am înscris în PSD în 3 noiembrie 1996. Nu vreau să fie privite cele pe care le-am spus drept sfaturi sau condiții. Eu nu-mi permit să pun condiții partidului care m-a făcut parlamentar, președinte de CJ și prim-ministru (…) Așa ceva nu trebuie să se mai întâmple în Timiș, să obținem 12-13%. Avem forța de a reveni, de a fi din nou puternici și să știți că voi fi alături de dumneavoastră. Conform legii, eu nu am voie să fiu membru de partid, în acest moment. Asta nu înseamnă că nu voi fi membru în perioada imediat următoare. Tot conform legii, am 3 luni la dispoziție pentru a ieși din starea de incompatibilitate, a mai spun Grindeanu.

sursa foto: Antena3

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW