Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


Grindeanu: Nu mi-ar displăcea eliminarea taxei de pod de la Cernavodă, dar nu pot să privez CNAIR de 30 de milioane

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 30 august 2022

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat marți, 30 august, că nu i-ar displăcea eliminarea taxei de pod de la Cernavodă, dar aceasta aduce venituri importante pentru CNAIR, iar compania nu poate fi privată de „de 30 şi ceva de milioane”, cât îi aduce această taxă.

„Există diverse forme în ţările care au o infrastructură rutieră dezvoltată de a se lua taxe. Dacă te duci în Ungaria, trebuie să îţi iei o vinietă în momentul în care ai trecut graniţa pe toată infrastructura. Dacă mergi în Italia, plăteşti din 20 în 20 de kilometri sau în Grecia la fel. România nu are o asemenea infrastructură şi nu poate să înceapă să perceapă taxe separate pentru autostradă, când tu nu ai autostradă cap-coadă.

Această taxă de la podul Cernavodă aduce venituri importante pentru CNAIR. Mie nu mi-ar displăcea eliminarea acestei taxe, dar dacă mi se asigură la CNAIR finanţarea şi compensarea acestei sume din altă parte. Nu pot să privez, în acest moment, CNAIR de 30 şi ceva de milioane”, a declarat Sorin Grindeanu, întrebat marţi despre subiect, într-o conferinţă de presă susţinută după Consiliul Politic Naţional al PSD și citat de News.ro.

Oficialul a arătat că așteaptă propuneri de la colegii din coaliția de guvernare, ăentru a se găsi o sursă de finanțare care să compenseze eliminarea taxei de pod de la Cernavodă.

„Dacă se vine cu compensarea din altă parte a acestei sume, nu am niciun fel de problemă. Aştept propuneri de la colegii de alianţă, că am văzut că sunt foarte activi pe acest subiect şi să îmi spună de unde luăm banii. Să îmi spună sursa de finanţare, că aşa e uşor să tăiem non-stop. Această sumă de unde o iau, să îmi spună domnii care vin şi fac săptămânal conferinţe de presă., care dau comunicate”, a completat Grindeanu.

Foto: Inquam Photos / Daniel Stoenciu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW