Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Greșeală de exprimare a ministrului muncii. Budăi, întrebat ce le poate oferi preşedintele protestatarilor: Implicarea oricărui om de stat este de bun augur

By news.ro , in Stirile zilei , at 30 mai 2023

Întrebat ce le poate oferi preşedintele ţării protestatarilor din educaţie, ministrul muncii, Marius Budăi, a afirmat că implicarea oricărui om de stat este „de bun augur” (n.r. – semn bun).

„Eu am spus că sperăm ca prin discuţiile repetate, şi să discutăm ori de câte ori este nevoie să închidem această problemă în termenul cel mai scurt, gândindu-mă şi la dascăli, dar şi la cei peste trei milioane de copii şi, bineînţeles şi la părinţii lor. (…) Eu cred că orice om de stat care se poate implica în această discuţie şi să ajute, să ducă la un final pe care ni-l dorim cu toţii, eu cred este de bun augur”, a declarat, marţi după amiază, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, ministrul Muncii, în ce măsură preşedintele Klaus Iohannis, aflat, marţi după amiază, la discuţii cu reprezentanţii protestatarilor, poate să rezolve problemele acestora.

Marius Budăi a adăugat că nu îşi „permite să dea sfaturi preşedintelui ţării la televizor” indiferent cine va fi acesta.

De asemenea, întrebat dacă se aşteaptă ca greva să înceteze după discuţiile care au loc marţi între sindicalişti şi şeful statului, Budăi a răspuns: „Îmi doresc acest lucru”.
Întrebat şi dacă Guvernul are fonduri pentru cadrele didactice, în condiţiile în care preşedintele ar cere ca solicitările protestatarilor să primească un răspuns favorabil, ministrul Muncii a răspuns: „Să ajungem acolo şi, probabil, ne vom întâlni şi vom discuta. Nu punem ipoteze… Eu am fost foarte ponderat de la început şi am spus că din respect pentru cadrele didactice, din respect pentru copiii noştri nu o să duc această discuţie la televizor”.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW