Thursday, January 28, 2021
Jurnalism corect


O nouă zi de protest al grefierilor/ Ministrul Justiției, întâlnire cu sindicaliștii VIDEO

By Daniela Eremia , in Justitie Stirile zilei , at 20 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Peste 600 de grefieri au ieși în fața instanțelor și a parchetelor, vineri, începând cu ora 11:30, în timpul întâlnirii cu ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Aceasta este a doua formă de protest, urmând ca în ianuarie 2020, după reluarea activităților instanțelor și parchetelor, activitatea să fie întreruptă pe perioadă nedeterminată.

Grefierii susțin că se opun diminuării salariale cu sume cuprinse între 250 și 1000 lei pentru salariul net.

Văzând declarațiile reprezentanților Guvernului privind intenția de a reduce sporul pentru condiții periculoase şi vătămătoare, ne opunem vehement unei astfel de intenții în cazul în care va fi aplicabilă şi salariaților din sistemul de Justiție, aceasta conducând la reducerea valorii nete a acestui spor și, implicit, diminuări salariale cu sume cuprinse între 250 și 1000 lei, la salariul net”, transmit aceștia printr-un comunicat de presă.

Aceștia susțin că dacă Guvernul își asumă răspunderea pe proiectul de modificare a OUG 114, fără o analiză și din partea partenerilor de dialog social, vor bloca definitiv sistemul judiciar.

Dacă Guvernul României își va asuma răspunderea pe proiectul legii bugetului de stat și a proiectului de modificare și completare a OUG nr. 114/2018 fără o dezbatere reală cu partenerii de dialog social, sistemul judiciar va fi blocat definitiv”, conform comunicatului.

Update: Grefieri din toată țara protestează în fața a 244 de instanțe și parchete nemulțumiți de faptul că abrogarea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate ar conduce la blocarea sistemului judiciar.

Alexandria

Brașov

Craiova

Maramureș

Medgidia

Oradea

Târgu Mureș

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW