Saturday, September 30, 2023
Jurnalism corect


Grad ridicat de poluare în Bucureşti şi în localităţile din jurul Capitalei. Autorităţile susţin că traficul este principala cauză

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 23 ianuarie 2021 Etichete: , , ,

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti anunţă că, începând de vineri seara, în Bucureşti şi localităţile limitrofe au fost înregistrare creşteri ale nivelului de poluare. Instituţia susţine că traficul este principala cauză, menţionând că au fost înştiinţare autorităţile locale.

„Incepand cu seara zilei de 22 ianuarie 2021 si până in prezent, in Municipiul București si localitățile limitrofe au avut loc creșteri importante ale concentrațiilor poluanților monitorizați, dupa cum urmeaza:

La stațiile B6- Cercul Militar, de trafic, și B2- Titan, concentrațiile de PM 10 au fost cele mai ridicate, concentrația medie orară maxim inregistrată a fost de 148 micrograme/mc, aproape triplul valorii limită stabilită pentru media zilnica. Și celelalte stații de monitorizare au inregistrat concentrații medii orare ale PM 10 in jurul și peste valoarea de 100 micrograme/mc Concentrația medie orară a NO2 a ajuns la o valoare foarte apropiată de Valoarea limita (185 micrograme/mc fata de VL=200 micrograme/mc) doar la statia B6.

Traficul, principala cauză

La inceputul serii de ieri, la toate stațiile de monitorizare din oraș s-au inregistrat corelații intre poluantii monitorizați (creșteri pe aceleasi perioade ale concentrațiilor de PM10, NO2 si CO, chiar și benzen). Analiza corelațiilor ne indică faptul că traficul a participat semnificativ la creșterea concentrațiilor de pm10.

Incepând cu ora 20, concentratiile de particule PM 10 au crescut in continuare, în orele de seara spre noapte aducandu-se aport suplimentar din incălzirea rezidențială.

Intrucât condițiile meteo au fost nefavorabile dispersiei, s-au produs acumulări de poluanți la nivelul solului si concentrațiile au rămas ridicate și in cursul diminetii de astazi, însa la niveluri mai reduse decât in cursul serii. Au fost informate autoritațile publice locale, responsabile de gestionarea traficului in capitala. In aceste momente este importantă gestionarea eficienta a traficului pentru a nu se produce noi creșteri ale concentratiilor. Vă vom ține la curent pe parcursul zilei cu actualizări ale datelor privind calitatea aerului”, transmite Agenţia.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW