Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Gorghiu: Ministerul Justiției va începe demersurile pentru extrădarea din Turcia a fostului președinte al Eximbank, Ionuț Costea, imediat după primirea documentelor de la instanță

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 3 februarie 2024

Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunțat sâmbătă, 3 februarie, că demersurile pentru extrădarea din Turcia a fostului președinte al Eximbank, Ionuţ Mircea Costea, vor începe imediat după primirea documentelor de la instanţă. Ionuț Costea a fost localizat în Turcia duminică, 28 ianuarie, după ce a fost dat în urmărire internațională în luna mai. 

„De îndată ce ne va fi comunicată nouă, la Ministerul Justiţiei, încheierea tribunalului, Ministerul Justiţiei va formula cererea de extrădare pentru acesta. Ca atare, vă asigur de celeritate, de rapiditatea acestei proceduri, indiferent de numele persoanei condamnate. Din partea ministerului, Direcţia de drept internaţional şi cooperare judiciară se ocupă de transmiterea acestei cereri de extrădare autorităţii străine competente. (…) Imediat ce vom primi încheierea definitivă de la tribunal, vom purcede şi la acest demers”, a declarat Alina Gorghiu într-o conferință de presă susținută la Pitești.

Ionuţ Costea, fost președinte al Eximbank și cumnatul lui Mircea Geoană, a fost dat în urmărire vineri, 26 mai, după ce a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul reabilitării căii ferate Bucureşti – Constanţa. Costea nu s-a predat şi nici nu a fost găsit la domiciliu. În primă instanță primise 7 ani. Și fostul ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu, a fost condamnat la 7 ani și 4 luni de închisoare, în același dosar.

CITEȘTE AICI MAI MULTE DETALII DIN DOSARUL MITEI PENTRU CALEA FERATĂ BUCUREȘTI – CONSTANȚA

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW