Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Gorghiu, după investigaţia privind averea primarului din Sinaia: E foarte posibil să se sesizeze DNA. Nu le dau eu teme la televizor

By news.ro , in Stirile zilei , at 11 mai 2024

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat vineri, la Digi24, că este „foarte posibil” ca DNA să se sesizeze în legătură cu investigaţia Recorder privind afacerile primarului PNL din Sinaia, Vlad Oprea, care şi-ar fi cumpărat, printr-un intermediar, un castel în Franţa, pe care vrea să îl transforme în hotel de lux.

”În general, la o asemenea campanie de presă, care arată posibile elemente care ţin de infracţiuni, e foarte posibil să sesizeze şi DNA-ul, şi alte instituţii. Nu le dau eu teme la televizor, de aceea încerc să fiu rezervată”, a declarat ministrul Justiţiei.

Gorghiu admite că investigaţia jurnalistică afectează PNL.

”Orice fel de campanie din asta are un element negativ. De ce credeţi că nu ne-ar afecta? Problema e următoarea: DNA-ul a anchetat în România şi n-a comentat nimeni, lideri de la PNL, de la PSD, de la AUR, de la toate partidele. Doar când au fost făcute dosare de DNA asupra liderilor USR, atunci vorbim de supra-cetăţeni, oameni supra-lege, pentru că doar ei au comentat şi sunt complet deranjaţi că DNA îşi face treaba vizavi de lideri USR. Pe mine nu m-aţi văzut vreodată comentând că DNA-ul anchetează lideri de la PNL. Vedem ce va spune instanţa, toţi ne bucurăm de prezumţia de nevinovăţie”, a mai afirmat ministrul Justiţiei.

Jurnaliştii de la Recorder au publicat, sub titlul ”Cartelul din Carpaţi”, o investigaţie care îl vizează pe primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, relatând despre proprietăţi deţinute de acesta prin interpuşi, inclusiv un castel în localitatea Orthez, dinFranţa, despre vila pe care acesta şi-a construit-o în Sinaia, într-o zonă considerată rezervaţie arhitecturală, care beneficiază de drum privat avându-l drept unic utilizator pe Oprea, despre licitaţii trucate, despre implicarea unei firme deţinute în acte de mama edilului în diverse afaceri, despre oameni apropiaţi instalaţi în posturi cheie. Oprea, care a refuzat să discute cu jurnaliştii de la Recorder şi de la Centrul de Investigaţii Media (CIM) pe tot parcursul anchetei jurnalistice, a reacţionat după publicarea acesteia, declarând la Europa FM că nu are nicio afacere care să se fi declanşat datorită poziţiei sale şi că materialul este unul „plătit”, ”un material de campanie”.

 

Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW