Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Giurgiu: Percheziţii la Primăria Stăneşti şi la persoane fizice şi o firmă, într-un dosar care vizează decontări în baza unor documente nereale

By news.ro , in Stirile zilei , at 30 octombrie 2023

Poliţiştii din judeţul Giurgiu fac, luni dimineaţă, percheziţii la sediul Primăriei comunei Stăneşti, dar şi la domiciliile unor persoane fizice şi juridice, într-un dosar care vizează decontarea de către instituţia publică a unor lucrări executate de către o firmă, existând suspiciunea că banii au fost plătiţi în baza unor documente nereale.

Patru descinderi au loc, luni dimineaţă, la sediul Primăriei Stăneşti, la cel al unei firme şi la domiciliile unor persoane într-un dosar care vizează comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public ar fi obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi fals material în înscrisuri oficiale.

„În prezenta cauză penală se desfăşoară cercetări cu privire la modalitatea presupus nelegală în legătură cu obţinerea unor contracte de achiziţii de către o instituţie publică privind executarea unor lucrări şi decontarea acestora către un operator economic, în baza unor documente nereale”, informează oficiali ai Poliţiei judeţene Giurgiu.

Speţa este instrumentată de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

Anchetatorii au citaţii pe numele a 12 persoane, pentru a fi audiate la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu în calitate de martori.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW