Saturday, October 1, 2022
Jurnalism corect


Gîrbovan: Am acceptat de principiu propunerea de a fi ministru, cu condiția de a îmi fi asigurată independența și ca președintele să fie de acord

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 23 august 2019 Etichete: , ,

Dana Gîrbovan anunță, într-o postare pe Facebook, că a acceptat propunerea premierului de a fi ministru al Justiției cu două condiții: asigurarea independenței și acordul președintelui Iohannis.
„Am fost contactata de doamna premier Viorica Dancila cu propunerea de a prelua Ministerul Justitiei, mai ales pentru a actiona, in limitele competentei, in vederea combaterii criminalitatii organizate si a traficului de persoane.

Am acceptat de principiu propunerea, cu conditia de a-mi fi asigurata independenta deplina in exercitarea mandatului si, de asemenea, ca Presedintele Klaus Iohannis sa fie de acord de principiu. Am solicitat acest lucru pentru ca nu doresc ca ministerul sa devina subiect de dispute politice si electorale intre palate, ci discutiile publice sa fie pe gasirea de solutii pentru problemele din justitie.

Pe langa problema traficului de persoane si a criminalitatii, justitia are probleme recurente ce nu au fost solutionate, cum sunt cele legate de resursele umane si infrastructura sau de supraaglomerarea instantelor si parchetelor, probleme de prea mult timp neglijate.

Sunt deschisa sa colaborez, in ipoteza in care Presedintele e de acord cu numirea, atat cu toti factorii decizionali, cat si cu toti cei interesati, pentru a avea o justitie independenta, eficienta si respectata in Romania, astfel incat cetateanul sa vada ca drepturile si libertatile sale sunt respectate si protejate”, este mesajul postat pe Facebook de Dana Gîrbovan.

Premierul a anunţat, vineri, înlocuirea Anei Birchall cu Dana Gîrbovan. Dăncilă a motivat decizia prin faptul că noua propunere vine din rândul magistraţilor.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW