Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Giorgia Meloni a revendicat victoria la alegerile din Italia: Vom guverna pentru toţi

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 26 septembrie 2022 Etichete: ,

Giorgia Meloni pare că va deveni prima femeie prim-ministru al Italiei, în fruntea celui mai de dreapta guvern de după cel de-al Doilea Război Mondial. Alianța conservatoare pe care o conduce a revendicat victoria în alegerile de duminică.

Rezultatele – aproape finale – au arătat că blocul de dreapta ar trebui să aibă o majoritate solidă în ambele camere ale parlamentului, ceea ce ar putea oferi Italiei o șansă rară de stabilitate politică după ani de tulburări și coaliții fragile.

„Trebuie să ne amintim că nu ne aflăm la punctul final, ci la punctul de plecare. De mâine trebuie să ne dovedim valoarea”, a declarat Meloni, în vârstă de 45 de ani, în fața susținătorilor entuziasmați ai partidului său naționalist Frații Italiei, luni dimineață.

Meloni și aliații săi se confruntă cu o listă impresionantă de provocări, inclusiv creșterea prețurilor la energie, războiul din Ucraina și o nouă încetinire a celei de-a treia economii din zona euro.

Este puțin probabil ca guvernul ei de coaliție, al 68-lea din Italia din 1946 încoace, să fie instalat înainte de sfârșitul lunii octombrie. Premierul Mario Draghi rămâne deocamdată în fruntea unei administrații interimare.

Capitalele europene și piețele financiare vor examina cu atenție primele sale mișcări – începând cu alegerea miniștrilor – având în vedere trecutul său eurosceptic și poziția ambivalentă a aliaților săi față de Rusia.

Reacția inițială a pieței de luni a fost discretă, rezultatul fiind prevăzut pe scară largă în sondajele de opinie.

„Ceea ce are nevoie Italia este un guvern stabil”, a declarat Giovanni Donzelli, o figură importantă a Frații Italiei, pentru televiziunea SkyTG24. „Rezultatele par să ne ofere această posibilitate și nu ne vom feri de ea”.

Meloni minimalizează rădăcinile post-fasciste ale partidului său și îl prezintă ca pe un grup mainstream, precum conservatorii din Marea Britanie. Ea s-a angajat să susțină politica occidentală privind Ucraina și să nu își asume riscuri cu finanțele fragile ale Italiei.

În discursul său de victorie, ea a adoptat un ton conciliant.

„Dacă vom fi chemați să guvernăm această națiune, o vom face pentru toți italienii, cu scopul de a uni oamenii și de a ne concentra pe ceea ce ne unește, mai degrabă decât pe ceea ce ne dezbină”, a spus ea. „Este momentul să fim responsabili”.

Cu voturile numărate în peste 97% din secțiile de votare, Frații Italiei conduceau cu peste 26%, față de doar 4% la ultimele alegeri naționale din 2018.

Foto: Giorgia Meloni / Facebook

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW