Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


Ghiță și Hrebenciuc scapă definitiv de apelurile retrase de Secția Specială în dosarele de corupție / ÎCCJ respinge cererea procurorilor, de reluare a judecății

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 6 aprilie 2021

Sebastian Ghiță și Viorel Hrebenciuc scapă definitiv de apelurile retrase de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea procurorilor de reluare a judecății. 

Respinge, ca inadmisibilă, cererea de revizuire formulată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Judiciară împotriva deciziei penale nr. 175 din data de 28 iunie 2019, pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2525/1/2018”, este hotărârea ÎCCJ în cazul lui Sebastian Ghiță.

Cu majoritate, Respinge, ca inadmisibilă, cererea de revizuire formulată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Judiciară împotriva încheierii din data de 12 iunie 2019, pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2862/1/2018”, este decizia definitivă a ÎCCJ, în cazul lui Viorel Hrebenciuc.

Cazul Sebastian Ghiță

ÎCCJ a retras, în 2019, apelul în dosarul în care Sebastian Ghiță a fost judecat alături de mai mulți polițiști și procurori din Prahova. În primă instanță, judecătorii au dispus achitarea inculpaților, iar procesul a încetat.

DNA a cerut condamnarea fostului deputat, precum şi a celorlalţi inculpaţi, însă instanţa de fond a considerat că sunt nevinovaţi.

Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată pentru dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj, două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Cazul Viorel Hrebenciuc

Fostul deputat PSD, Viorel Hrebenciuc, a fost condamnat în 2018 de ICCJ la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență în dosarul retrocedărilor de păduri din Bacău. SIIJ a cerut retragerea apelului în dosar, procurorul general recomandând menținerea. În cele din urmă, instanța a admis solicitarea SIIJ. Astfel, Tudor Chiuariu și Adam Crăciunescu au rămas achitați definitiv, iar procesul a încetat.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW