Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


Ghid despre condițiile de siguranță la locul de muncă pe care angajatorii din Regatul Unit trebuie să le asigure lucrătorilor/ Ce măsuri recomandă autoritățile britanice

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 12 mai 2020 Etichete: ,

Guvernul din Marea Britanie a elaborat un ghid amplu despre condițiile de siguranță la locul de muncă pe care angajatorii trebuie să le asigure lucrătorilor odată cu reluarea activității, după pandemia de coronavirus.

Astfel, în ceea ce privește persoanele care muncesc sau fac vizite la domiciliul altor persoane, Guvernul britanic recomandă:

– Nu trebuie efectuată nicio activitate într-o locuință în care există un membru sau mai mulți membri ai familiei care au simptome de coronavirus, cu excepția cazului în care este vorba despre remedierea unui risc direct pentru siguranța gospodăriei;

– Atunci când lucrați într-o locuință unde se află cineva vulnerabil din punct de vedere clinic, însă nu i s-a cerut să se protejeze, de exemplu, casa unei persoane vârstnice, aranjamentele prioritare trebuie făcute în privința acestor persoane, pentru a evita contactul față în față. Angajatul sau vizitatorul trebuie să fie deosebit de strict în ceea ce privește igiena, spălatul pe mâini și să își acopere nasul și gura.

Cine ar trebui să meargă la muncă

Guvernul britanic susține că toată lumea ar trebui să lucreze de acasă, acolo unde este posibil. Acolo unde nu este posibil, cum ar fi în cazul furnizorilor de servicii în interiorul locuinței, acestora li se recomandă să respecte anumite măsuri de protecție.

-Găsirea de alternative pentru a nu fi nevoit să stați față în față cu proprietarul locuinței, cum ar fi, consultări telefonice sau video.

-Discutarea în prealabil a mediului de lucru și a activității cu angajatorul pentru a stabili modul de lucru.

– Angajatorii și agențiile de lucru ar trebui să țină legătura cu angajații și să se intereseze de starea lor mentală și de starea de sănătate a acestora

Venirea și plecarea de la locul de muncă

Încercați să călătoriți singuri, sau folosind transportul propriu. Dacă lucrătorii nu au altă opțiune în afară de aceea de a venit împreună la locul de muncă, pentru, de exemplu, livratori, ar trebui să fie respectate următoarele măsuri: în cursă trebuie să fie aceleași persoane, și cu un număr limitat de oameni care călătoresc în același vehicul, pasagerii să stea la distanță unii de alții, iar ferestrele să fie deschise, vehiculele dezinfectate regulat, se arată în ghid.

Măsuri de igienă

Oficialii britanici le recomandă angajaților care muncesc în locuințele oamenilor să se spele pe mâini mai des decât de obicei, timp de 20 de secunde, cu apă fierbinte și săpun, în special după ce tușesc, strănută sau își suflă nasul.

Atunci când strănută, angajatorul nu trebuie să își pună mâna la gură, ci cu un material sau cu mâneca bluzei. Trebuie dezinfectante obiectele și suprafețele atinse în mod regulat, folosind produse obișnuite de igienă pentru a reduce riscul infecției cu Covid-19 în rândul altor persoane.

Ghidul complet AICI.

Măsuri de protecție pentru angajații magazinelor și ai băncilor

Distanțarea socială la muncă

Potrivit ghidului, distanțarea socială trebuie să aibă loc oriunde este posibil la locul de muncă. În cazul în care măsura distanțării sociale nu poate fi respectată în întregime, trebuie găsite măsuri suplimentare pentru protecția angajaților, cum ar fi: spălatul des pe mâini, dezinfectarea spațiilor de lucru, timpul de activitate cât mai scurt, folosirea ecranelor sau barierelor pentru a separa oamenii unui de celălalt.

Distanțarea socială se aplică pentru toate locurile dintr-o clădire, nu numai pentru zonele în care oamenii își petrec cea mai mare timpului. De exemplu, trebuie respectată măsura distanțării sociale și la intrări, ieșiri, cantine etc.

Venirea și plecarea de la locul de muncă

Angajatorii trebuie să reducă timpul de sosire și plecare pentru fiecare angajat în parte, astfel încât să nu se creeze aglomerație la începerea și terminarea programului. Acolo unde este posibil, ar trebui să se ofere parcare sau facilități suplimentare, cum ar fi locuri pentru biciclete, pentru a motiva oamenii să meargă cu acest vehicul. Limitarea numărului de persoane în mașinile de serviciu, de exemplu microbuz, lăsând scaune libere între oameni.

Utilizarea marcajelor și introducerea fluxului unic la intrare și puncte de ieșire.

Asigurarea instalațiilor de spălare a mâinilor (sau a instalației de dezinfectare a mâinilor unde nu

posibil) la punctele de intrare și ieșire.

Deplasarea în jurul sucursalei sau a magazinului/ Britanicii recomandă:

-Reducerea mișcării prin descurajarea călătoriilor neesențiale în clădiri sau în jurul acestora, de exemplu, restricționarea accesului în unele zone, recomandând utilizarea telefoanelor sau a mail-urilor pentru a comunica.

-Introducerea mai multor fluxuri unidirecționale prin clădiri. Podelele trebuie să fie marcate cu semne care să le amintească lucrătorilor că trebuie să respecte distanțarea socială.

-Asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități în lifturi.

-Reglarea zonelor cu trafic ridicat, de exemplu: coridoare, lifturi, pasarele, pentru menținerea distanțării sociale.

Igiena la locul de muncă

Angajatorul trebuie să folosească afișe pentru creșterea conștientizării pericolului produs de pandemie. Angajații trebuie să evite să își atingă fața, sau să pună mâna la gura atunci când strănută, tușesc etc. Aceștia ar trebui să folosească un material cu care să își acopere gura și nasul, pe care ulterior trebuie să îl arunce.

Asigurarea de dispencere cu dezinfectant în mai multe locuri din jurul toaletelor;

Stabilirea ghidurilor clare de utilizare și curățare a băilor pentru a se asigura că sunt păstrate curate și distanțarea socială se respectă pe cât posibil;

Ghidul complet AICI

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW