Saturday, June 25, 2022
Jurnalism corect


Gheorghe Falcă, despre un guvern PNL-PSD: La un moment dat, trebuie să iei răul cel mai mic

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 8 noiembrie 2021

Vicepreședintele PNL Gheorghe Falcă a declarat luni, 8 noiembrie, că este adeptul unei coaliții de guvernare cu cei de la USR, dar partidul condus de Dacian Cioloș trebuie să-și respecte partenerii.

„Eu am fost întotdeauna un adversar al PSD-ului, dar am și câștigat întotdeauna în fața lui cele patru bătălii pe care le-am avut pentru Primăria Aradului, dar în același timp, putem să găsim și formule de o mai mare stabilitate, poate, cu cei de la PSD, pentru că trebuie să fim sinceri, văzând și în ultima săptămână discuțiile din spațiul public, cei de la USR chiar nu conștientizează că altfel trebuie să te comporți cu un partener, se vede că încă nu au o experiență politică și nu-și dau seama cine sunt partenerii și cine sunt adversarii politici și aici, cred că încurcând ei lucrurile, am ajuns și în situația în care suntem și constat că ei continuă pe aceeași direcție”, a declarat Falcă pentru RFI România.

El a mai explicat că „este greu să guvernezi cu un partid care a fost lângă tine și a provocat o astfel de criză, s-a aliat cu AUR, semnând o moțiune care cred că va rămâne în istorie această asociere, o greșeală politică majoră. Eu sunt un partener al ideii să guvernăm cu USR-ul, dar în același timp, USR-ul trebuie să-și respecte partenerii”.

În fine, liderul liberal a mai spus că „la un moment dat, trebuie să iei răul cel mai mic”, întrebat dacă PSD a devenit mai frecventabil pentru PNL.

„(…) Am spus că doctrinar nu te poți potrivi nici cu unii, nici cu alții, dar am avut speranțe că putem realiza o coaliție pe trei ani cu cei de la USR și nu au trecut nici nouă luni de zile și am intrat în această criză politică. Eu sunt adeptul de a crea o coaliție cu USR-ul, dar vedem că orice negociere cu ei ajunge în situația în care pun condiții”, a mai afirmat Falcă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW