Saturday, September 30, 2023
Jurnalism corect


Gheorghe Dincă, internat la Spitalul Penitenciarului Rahova/ În ce stare se află presupusul criminal al adolescentelor din Caracal

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 15 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Gheorghe Dincă, presupusul criminal al adolescentelor Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, a fost dus la Spitalul Penitenciarului Jilava, potrivit unor surse mainnews.ro.

Bărbatul de 57 din Caracal a fost consultat de un psiholog, care i-a recomandat să se interneze, fiindcă nu se află într-o stare psihică normală.

Aceleași surse susțin că Gheorghe Dincă va fi supus unor teste al căror scop este de a arăta dacă bărbatul din Caracal a avut sau nu discernământ în momentul în care le-ar fi ucis pe cele două adolescente, așa cum el a mărturisit.

Cazul Caracal

Organele judiciare au fost sesizate pentru prima dată pe 15 aprilie cu privire la faptul că a dispărut Luiza Melencu. Pe 19 aprilie s-a întocmit dosar penal in rem pentru lipsire de libertate.

În luna iulie, autoritățile au fost sesizate de mama Alexandrei Măceșanu anunțând că fiica sa a dispărut. Fata a sunat de trei ori la poliție, însă a fost ignorată.

Acuzat este Gheorghe Dincă, un bărbat de 57 de ani din Caracal, care a mărturisit că le-a omorât pe cele două adolescente după ce le-a luat la ocazie.

Presupusele fapte ale lui Gheorghe Dincă au cutremurat România. În urma acestei tragedii, șeful Poliției Române de la acea vreme, Ioan Buda, a fost demis pentru modul în care a gestionat acest caz.

De asemenea, a fost demis și prefectul județului Olt, Petre-Silviu Neacșu.

Totodată, deși era pus la conducere doar de câteva zile, ministrul de Interne, Nicolae Moga, și-a anunțat demisia.

Chiar și procurorul-șef interimar al DIICOT și-a pierdut funcția în urma tragediei din Caracal, după ce, președintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia.

Inquam Photos / Bogdan Danescu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW