Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Gheorghe Dincă, condamnat definitiv la 30 de ani închisoare, pentru uciderea a două adolescente din Caracal

By Dragomir Georgiana , in Justitie , at 30 mai 2023 Etichete: , , , , ,

Curtea de Apel Craiova a pronunțat, astăzi, 30 mai, decizia definitivă în dosarul în care Gheorghe Dincă, numit „monstrul din Caracal” , a fost acuzat de uciderea a două adolescente. Instanţa a menţinut pedeapsa de 30 de ani de închisoare pronunțată de Tribunalul Olt, în septembrie 2022, conform minutei afisată pe portalul instanțelor

Cel de-al doilea inculpat din dosar, vecinul și complicele lui Dincă, a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru viol. Iniţial, la Tribunalul Olt, fusese condamnat la șapte ani de închisoare.

Gheorghe Dincă a ajuns să fie numit generic „monstrul din Caracal”, după ce a fost acuzat de două crime care au înfiorat România.

Organele judiciare au fost sesizate pentru prima dată pe 15 aprilie 20219, cu privire la faptul că a dispărut Luiza Melencu. Pe 19 aprilie s-a întocmit dosar penal in rem pentru lipsire de libertate.

Familia Alexandrei Măceșanu consideră că Dincă nu este autorul crimei

În luna iulie 2019, autoritățile au fost sesizate de mama Alexandrei Măceșanu anunțând că fiica sa a dispărut. Fata a sunat de trei ori la poliție, însă, nu a fost localizată corespunzător de operatorii 112. Familia Alexandrei Măceșanu este cea care a declarat apel, prin avocat, însă, magistrații au considerat că Gheorghe Dincă este autorul crimelor, conform probelor de la dosar.

„Am făcut apel împotriva sentinței prin care Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani având în vedere faptul că infracțiunea de omor calificat nu subzistă din punct de vedere legal. Când spun acest lucru mă refer la faptul că din cele trei rapoarte de expertiză niciunul nu a putut demonstra, în condițiile în care a fost găsit ADN-ul, din ce dinte a fost găsit ADN-ul. Avem 32 de dinți în gură. Nu s-a precizat ce dinte a avut pulpă dentară pentru a putea să se extragă acel ADN“, preciza avocatul familiei Măceșanu, Aurel Moldovan, citat de stirilebzi.ro.

Sursă foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Comentarii