Saturday, July 24, 2021
Jurnalism corect


Gheorghe Dincă cere să fie reaudiat de procurorii DIICOT. Bărbatul din Caracal susține că nu a omorât-o pe Luiza Melencu

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 6 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Principalul suspect în cazul tragediei de la Caracal, Gheorghe Dincă, a cerut să fie reaudiat de procurorii DIICOT. Bărbatul de 57 de ani susține că nu a ucis-o pe Luiza Melencu, adolescenta dispărută în luna aprilie, potrivit unor surse mainnews.ro.

Solicitarea lui Gheorghe Dincă nu a ajuns încă la DIICOT.

Cazul Caracal

Organele judiciare au fost sesizate pentru prima dată pe 15 aprilie cu privire la faptul că a dispărut Luiza Melencu. Pe 19 aprilie s-a întocmit dosar penal in rem pentru lipsire de libertate.

În luna iulie, autoritățile au fost sesizate de mama Alexandrei Măceșanu anunțând că fiica sa a dispărut. Fata a sunat de trei ori la poliție, însă a fost ignorată.

Acuzat este Gheorghe Dincă, un bărbat de 57 de ani din Caracal, care a mărturisit că le-a omorât pe cele două adolescente după ce le-a luat la ocazie.

Presupusele fapte ale lui Gheorghe Dincă au cutremurat România. În urma acestei tragedii, șeful Poliției Române de la acea vreme, Ioan Buda, a fost demis pentru modul în care a gestionat acest caz.

De asemenea, a fost demis și prefectul județului Olt, Petre-Silviu Neacșu.

Totodată, deși era pus la conducere doar de câteva zile, ministrul de Interne, Nicolae Moga, și-a anunțat demisia.

Chiar și procurorul-șef interimar al DIICOT și-a pierdut funcția în urma tragediei din Caracal, după ce, președintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia.

Inquam Photos / Bogdan Danescu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW