Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Tonel Pop: Gheorghe Dincă ar putea fi eliberat/ „Nulitatea unor acte de procedură îl pot achita, ceea ce e mult mai grav”

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 18 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Avocatul familiei Luizei Melencu, Tonel Pop, susține că Gheorghe Dincă, bărbatul care a spus că le-a omorât pe cele două tinere dispărute din Caracal, ar putea fi eliberat. Avocatul a declarat că nu există probe în dosarul „Caracal”.

„Nu cred că va fi pus în libertate. Îl vor acuza de alte infracțiuni, eventual de viol, răpire. Nu cred că îl vor lăsa în libertate. Dar nulitatea unor acte de procedură pot să-l achite la un moment dat, ceea ce este mult mai grav”, a spus Tonel Pop, la sediul DIICOT.

Acesta s-a prezentat luni la sediul DIICOT împreună cu alți avocați pentru a studia dosarul Caracal. Tonel Pop acuză că în acest dosar nu sunt probe, și dat fiindcă o persoană nu poate sta mai mult de șase luni în arest preventiv, Gheorghe Dincă ar putea fi eliberat.

„Eu sunt curios să studiez anumite volume sau anumite documente despre care eu ştiu că există, dar de multe ori nu sunt acolo, în acele dosare, pur şi simplu dosarele nu toate sunt legate, sper ca de această dată procurorul şef DIICOT, doamna Hosu să fi dat dispoziţie ca procedura legală să fie şi respectată, toate actele să fie îndosariate, să fie legate, opisate şi noi să putem să le studiem”, a mai spus Tonel Pop.

Întrebat când a fost audiat ultima dată bărbatul de 57 de ani, Tonel Pop a spus că nu s-a finalizat audierea în cazul dispariției Luizei.

„Ultima dată s-a întrerupt audierea fiind audiat despre Luiza, urmând să finalizeze despre Luiza şi continuând, ar fi trebuit audierea lui pentru povestea cu Alexandra. Spun poveste, pentru că e o poveste. (…) Mi s-a promis că doamna în roşu va fi audiată (…). E v-aţi ascunselea, nu are nicio legătură cu procedura”, a mai spus spus Tonel Pop.

Două adolescente, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu au dispărut în aprilie 2019, respectiv iulie 2019, atunci când au fost luate la ocazie de Gheorghe Dincă. Ulterior, bărbatul a mărturisit că le-ar fi omorât pe cele două fete și apoi le-ar fi ars trupurile.

Gheorghe Dincă este arestat preventiv din august.

Inquam Photos / Bogdan Danescu

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here to that Topic: mainnews.ro/gheorghe-dinca-ar-putea-fi-eliberat-avocatul-familiei-melencu-nulitatea-unor-acte-de-procedura-il-pot-achita-ceea-ce-e-mult-mai-grav/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/gheorghe-dinca-ar-putea-fi-eliberat-avocatul-familiei-melencu-nulitatea-unor-acte-de-procedura-il-pot-achita-ceea-ce-e-mult-mai-grav/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: mainnews.ro/gheorghe-dinca-ar-putea-fi-eliberat-avocatul-familiei-melencu-nulitatea-unor-acte-de-procedura-il-pot-achita-ceea-ce-e-mult-mai-grav/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW