Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Gheorghe Dincă, adus în fața instanței. Judecătorii vor discuta cererea procurorilor DIICOT de prelungire a arestului preventiv/ Bărbatul rămâne în arest

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 17 octombrie 2019

Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor din Caracal, se va prezenta, joi, în fața instanței. Judecătorii Tribunalului București vor discuta cererea procurorilor DIICOT de prelungire a mandatului de arestare preventivă.

UPDATE Update: Judecătorii Tribunalului București au decis prelungirea arestării preventive în cazul lui Gheorghe Dincă pentru încă 30 de zile.  Decizia nu este definitivă.

Știre inițială

Două adolescente, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu au dispărut în aprilie 2019, respectiv iulie 2019, atunci când au fost luate la ocazie de Gheorghe Dincă. Ulterior, bărbatul a mărturisit că le-ar fi omorât pe cele două fete și apoi le-ar fi ars trupurile.

În urma tragediei, președintele României, Klaus Iohannis, i-a cerut demisia șefului DIICOT de atunci, Felix Bănilă.  Pe 2 octombrie, acesta a demisionat din funcția de procuror-șef al DIICOT.

Pe 14 octombrie, medicii legiști care s-au ocupat de cazul tragediei din Caracal au fost chemați la audieri la IGPR. Aceștia au dat explicații privind probele ADN din butoiul din curtea casei lui Gheorghe Dincă.

În ultimele săptămâni, bărbatul a fost dus de mai multe ori la Institutul Național de Medicină Legală pentru a i se efectua o expertiză psihiatrică.  Abia la finalul expertizei se va stabili dacă Dincă a avut sau nu discernământ când a comis faptele.

Știre în curs de actualizare

Foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW