Wednesday, December 8, 2021
Jurnalism corect


Gheorghe Dincă a cedat după 60 de ore de audieri. Mecanicul auto din Caracal, descris ca „un om rezistent” de psihologul criminalist

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 12 decembrie 2019 Etichete: , ,

Gheorghe Dincă, principlaul suspect pentru dispariția Luizei Melencu și a Alexandrei Măceșanu, ar fi cedat după 60 de ore de audieri. Mecanicul auto din Caracal este descris de psihologul criminalist Dorin Dumitran ca fiind „un om rezistent”.

Dorin Dumitran, psihologul criminalist care a încercat să-l descoasă pe Gheorghe Dincă a povestit în cadrul unui seminar despre psihologia judiciară în procesul penal  despre momentul în care bărbatul din Caracal a cedat.

„În afară de cele peste 60 de ore de filmări şi audieri şi lupte cu el, în noiembrie a cedat, pentru că i-am zis aşa: ori mor eu, ori mori matale. Domn profesor, că nu se poate. Bre, ori mori matale, ori mor eu. Dar eu nu mor! Bine, domn profesor, asta este. A durat foarte mult, ăsta e materialul uman„, a spus psihologul criminalist

Psihologul criminalist a mai spus că Gheorghe Dincă a încercat să-i ducă de mai multe ori pe anchetatori pe piste false.

0,01% mărturisesc adevărul din prima și cred că aș putea pune mai multe zerouri. Este un care pe care, este vorba despre un duel, este vorba despre un duel judiciar care s-a jucat cu cărțile pe față. Dar corect și bărbătesc”, a mai spune comisarul șef, pentru Digi24.

Dorin Dumitran a mai menționat că a fost frapat de rezistența lui Gheorghe Dincă.

„Dincă este un tip particular. M-a frapat rezistența (lui Dinca, n,r.) și am plecat de la audieri cu dorința de a scoate la lumină întregul adevăr judiciar alături de colegii mei. (Reporter: Ce înseamnă că a cedat?) Sunt o serie de elemente care te conduc la conturarea unei declarații sincere și la o atitudine sinceră dar asta s-a realizat în timp iar frângerea rezistenței s-a realizat în timp în condițiile respectăriii deontologiei profesionale”, a mai declarat Dorin Dumitran.

sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW