Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Gest impresionant al pompierilor din Sibiu. Au dus flori asistentelor de la Spitalul Județean de Urgență, implicate în lupta anti-Covid

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 5 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Pompierii din Sibiu au făcut un gest emoționant, duminică. Aceștia au mers la Spitalul de Urgență din Sibiu și au împărțit flori la toate asistentele, în special Alinei, o asistentă de la Terapie Intensivă care a fost jignită și alungată de vecini pentru că îngrijește pacienții bolnavi de Covid-19.

Șeful ISU Sibiu, Laurențiu Cosmin Balcul, i-a înmânat florile Alinei, iar ceilalți pompieri au împărțit flori tuturor angajatelor unității sanitare.

„Doar o parte dintre noi, de la ISU Sibiu, am convenit să fim astăzi alături, să vă transmitem respectul nostru, aprecierea și devotamentul nostru. Împreună facem echipă frumoasă. Am fost și la doamna doctor Bîrluțiu (n.r. Victoria Bîrluțiu – șeful secției Boli Infecțioase de la Sibiu) și la echipa dumneaei. Vă mulțumim”, a spus șeful ISU Sibiu, care i-a oferit flori asistentei, în aplauzele colegilor săi.

„Sperăm să rămânem toți sănătoși”, a spus asistenta.

O asistentă de la Terapie Intensivă, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, a fost jignită și alungată de vecini, sâmbătă, pentru că îngrijește bolnavii de Covid-19. Fiica acesteia a postat un clip pe Facebook în descrierea căruia scrie că pentru tot ceea ce face, mama ei este un erou.

„După ore întregi de muncă, în care mama mea se sacrifică pentru oamenii infectaţi cu acest virus, trup şi suflet pentru meseria aleasă, fără vreun gând de abandon sau de regret pentru ceea ce face, ăsta e respectul pe care îl primeşte zilnic din partea vecinilor, cel mai trist, chiar a apropiaţilor, pentru faptul că vine acasă de la muncă şi pentru că împart aceeaşi scara de bloc, privind-o ca pe un om de cea mai joasă speţă. Greşit! Mama mea e un erou, mama mea încearcă să ne salveze, să fie alături în această situaţie de oamenii care au nevoie! În loc să primească laude pentru curajul ei (subliniez, multe cadre medicale au abandonat misiunea asta), mama mea e jignită, alungată şi mai ales discriminată! Sunt dezamăgită de societatea în care trăiesc şi de ceea ce primeşte un om care se sacrifica ajutând”, scrie tânăra pe Facebook.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW