Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


Germania va suporta costul tratamentului pentru 250 de români, infectați cu COVID-19, angajați la un abator din landul Baden-Württemberg

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 29 aprilie 2020 Etichete: , ,

Ministerul Afacerilor Externe transmis că cei 250 românii care lucrează la un abator din landul Baden-Württemberg, infectați cu COVID-19, au asigurări medicale și urmează ca tratamentul lor să fie asigurat de partea germană.

MAE mai transmite că, potrivit autorităţilor germane, din numărul total de 1.100 angajaţi ai abatorului, 500 sunt cetăţeni români. La acest moment, ca urmare a testării tuturor angajaţilor, există date care confirmă infectarea cu SARS-CoV-2 a 250 persoane.

Cei confirmaţi ca fiind infectaţi au fost cazaţi în trei spaţii de carantină în apropierea oraşului, conform reglementărilor locale aplicabile.

Evoluţia stării de sănătate a persoanelor contaminate este monitorizată constant de oficiul de sănătate publică local, iar centrele de carantină sunt supravegheate permanent de un serviciu de pază.

Totodată, cu privire la beneficiile sociale aplicabile, conform prevederilor legislative germane, angajaţii sunt plătiţi pe perioada carantinei sau a internării în spital. Aceste informaţii au fost confirmate şi de către angajatorii direcţi ai lucrătorilor români, respectiv companiile subcontractate de către abatorul german.

MAE menţionează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin şi la nivelul Consulatului General al României la Stuttgart, nu au fost primite solicitări de asistenţă din partea cetăţenilor români menţionaţi şi nici solicitări de repatriere.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW