Thursday, March 4, 2021
Jurnalism corect


Germania va condiţiona accesul la finanţarea UE de respectarea normelor statului de drept

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 5 iunie 2020 Etichete: , ,

Preşedinţia germană a Consiliului Uniunii Europene va condiţiona acordarea fondurilor comunitare destinate relansării post-pandemie de respectarea normelor statului de drept, conform unui proiect de document obţinut de agenţia de presă Reuters.

Președinția germană a Consiliului Uniunii Europene va condiționa acordarea fondurilor comunitare destinate relansării economiei după pandemia de coronavirus de respectarea normelor statului de drept, anunță Reuters.

La 1 iulie, Germania va prelua Președinția Consiliului UE. Guvernul german vrea să condiționeze accesul țărilor europene la fondurile de relansare oferite prin planul comunitar de redresare economică post-pandemie de respectarea valorilor comunitare, inclusiv a normelor statului de drept, conform Mediafax.

„Planul de relansare trebuie să se bazeze pe solidaritate, coeziune şi convergenţă, prin respectarea totală a valorilor noastre, a drepturilor şi a normelor statului de drept”, se arată într-un proiect de document politic elaborat de Guvernul Angela Merkel în perspectiva mandatului german la conducerea Consiliului UE.

Documentul este semnat și de Portugalia și Slovenia, care vor deține pe rând Președinția semestrială a Consiliului UE în 2021.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW