Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


Germania susţine Polonia şi România în modernizarea căilor ferate pentru a permite exportul cerealelor blocate în Ucraina

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 20 iunie 2022

Germania afirmă că sprijină Polonia și România în adaptarea căilor lor ferate pentru a permite exportul a milioane de tone de cereale blocate în Ucraina, în contextul blocajului rusesc, a declarat ministrul german de externe, Annalena Baerbock, citată de The Guardian.

„Șinele de cale ferată trebuie să fie modernizate, avem nevoie de vagoane de marfă adecvate – guvernul german lucrează la acest lucru împreună cu mulți alți factori (de decizie – n.red.)”, a declarat ea reporterilor, la sosirea în Luxemburg pentru o reuniune cu omologii săi din Uniunea Europeană.

Oficialul german nu a fost, însă, foarte optimist, declarând că „este clar că, în cele din urmă, cu siguranță nu vom reuși să scoatem toate cerealele, dar dacă reușim măcar să eliberăm o parte din ele, pe diferite rute, atunci acest lucru va fi de ajutor în momentul în care ne confruntăm cu această provocare globală”.

La rândul său, şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a declarat, tot astăzi, că blocajul rusesc al exporturilor de cereale este „o adevărată crimă de război”.

„Facem apel la Rusia să deblocheze porturile… Este de neconceput, nu ne putem imagina că milioane de tone de grâu rămân blocate în Ucraina în timp ce în restul lumii oamenii suferă de foame. Aceasta este o adevărată crimă de război, așa că nu-mi pot imagina că acest lucru va mai dura mult timp”, a declarat acesta.

Foto: Pixabay

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More here to that Topic: mainnews.ro/germania-sustine-polonia-si-romania-in-modernizarea-cailor-ferate-pentru-a-permite-exportul-cerealelor-blocate-in-ucraina/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW