Thursday, October 28, 2021
Jurnalism corect


Germania recomandă cetățenilor să poarte mască și în spațiile deschise

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 1 august 2020 Etichete: , ,

Germania este una din țările care a gestionat cel mai bine pandemia de coronavirus, înregistrând 9 206 decese la mai mult de 207 000 de infectări. Acum țara înregistrează o nouă ascensiune din punct de vedere epidemic, media noilor infectări ajungând săptămâna aceasta la 577. Institutul de supraveghere sanitară Robert Koch (RKI) din Germania recomandă cetățenilor să poarte mască şi în exterior.

„Avem reguli, cum ar fi păstrarea unei distanţe de cel puţin 1,5 metri. Dar dacă nu este posibil să se păstreze această distanţă, recomandăm întotdeauna să se poarte mască, indiferent dacă este vorba de interior sau de exterior”, a explicat într-o conferinţă de presă Lothar Wieler, preşedintele acestui institut sanitar de referinţă, relatează AFP, citată de Agerpres.

Institutul Robert Koch şi-a exprimat marţi îngrijorarea în legătură cu înmulţirea noilor cazuri de COVID-19 în ultimele zile.

„Ultimele evoluţii în privinţa cazurilor de COVID-19 sunt o sursă de mari îngrijorări”, a spus Wieler.

Printre țările care au mai impus obligativitatea purtării măștilor și în spațiile deschise se numără Belgia, Hong Kong și Washington.

sursa foto: pexels.com

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW