Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


Germania le cere cetăţenilor săi să părăsească Ucraina imediat: Un conflict militar este posibil în orice moment

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 19 februarie 2022

Guvernul german și-a îndemnat sâmbătă, 19 februarie, cetățenii să părăsească Ucraina cât mai curând posibil, pe fondul temerilor tot mai mari legate de o posibilă invazie a Rusiei, relatează Politico.

„Cetățenii germani sunt îndemnați să părăsească țara acum”, a transmis Ministerul Federal de Externe german, adăugând că „un conflict militar este posibil în orice moment”.

Germania le-a cerut cetățenilor săi să „plece la timp”, deoarece „în cazul unui atac rusesc asupra Ucrainei, opțiunile pentru sprijinirea cetățenilor germani sunt foarte limitate”.

Săptămâna trecută, guvernul german, la fel ca multe alte țări, a emis un avertisment similar prin care le-a cerut cetățenilor săi să „ia în considerare posibilitatea de a părăsi țara”.

Președintele Klaus Iohannis, a participat vineri, 18 februarie, la o nouă rundă de consultări în format restrâns cu lideri aliați și ai instituțiilor Uniunii Europene pe tema celor mai recente evoluții de securitate, în contextul actual tensionat. Teleconferința a fost inițiată de președintele SUA, Joe Biden.

Șeful statului a transmis că „situația rămâne în continuare una critică”.

La rândul său, Joe Biden a transmis după teleconferință că este convins că Vladimir Putin a luat decizia de a invada Ucraina, o țintă fiind și capitala țării, Kiev. În opinia liderului american, ar fi un„război catastrofal și inutil”.

Președintele american a insistat însă că, până la începerea atacului, „diplomația este întotdeauna o posibilitate”, citat de The Guardian.

Foto: Pixabay

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW