Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Germania inițiază o investigație în urma omorului unei turiste cu dublă cetățenie germano-filipineză în atacul din Paris

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 4 decembrie 2023 Etichete: , , ,

Parchetul federal german a declarat că a inițiat o anchetă cu privire la atacul din Paris, unde o turistă cu dublă cetățenie germano-filipineză a fost ucisă de către un francez cunoscut pentru simpatii islamiste radicale și care se confruntă cu probleme psihiatrice, conform informațiilor furnizate de AFP.

”Am deschis o anchetă”, a declarat AFP o purtătoare de cuvânt a parchetului federal german, confirmând o dezvăluire a revistei Der Spiegel.

Investigația germană, motivată de cetățenia germană a victimei, va avea loc în paralel cu ancheta franceză, care a fost încredințată Parchetului Național Antiterorist al Franței (PNAT).

Un individ francezo-iranian în vârstă de 26 de ani, Armand R., a fost arestat în urma unui atac petrecut sâmbătă, în jurul orei locale 21:30 (22:30, ora României), în apropierea Podului Bir-Hakeim, în al XV-lea arondisment, unde o tânără turistă germano-filipineză a fost ucisă, iar alte două persoane au fost rănite. Incidentul a avut loc cu câteva luni înaintea desfășurării Jocurilor Olimpice de vară programate în perioada 26 iulie – 11 august în capitala franceză.

FOTO: twitter

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW