Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Germania dă undă verde Ucrainei să lovească Rusia cu armele pe care i le livrează

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 31 mai 2024 Etichete: , , ,

Un purtător de cuvânt al guvernului german a declarat vineri că Berlinul va urma exemplul Statelor Unite, permițând Ucrainei să își folosească armele pentru a viza obiective militare legitime din interiorul Rusiei, relatează DW.

Berlinul a fost reticent în a permite ca armele sale să fie folosite pentru a lovi ținte din Rusia, invocând temeri de escaladare a războiului. Acum, însă, Berlinul spune că Ucraina poate lovi ținte militare legitime din interiorul Rusiei, în conformitate cu obligațiile internaționale.

Washingtonul a menționat joi faptul că Moscova a intensificat foarte mult atacurile asupra regiunii Harkov de la situri de lansare din interiorul Rusiei ca justificare pentru ca Ucraina să folosească armele americane pentru a lovi instalații „care atacă sau sunt pe cale să atace Ucraina”.

„Președintele a dat indicații, recent, echipei sale să se asigure că Ucraina poate folosi armele americane în scopuri de contra-atac în Harkov, în așa fel încât Ucraina să poată lovi forțele ruse care atacă acolo sau care se pregătesc să atace”, ar fi declarat un oficial american de rang înalt, conform Politico.

foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW