Monday, October 18, 2021
Jurnalism corect


Germania a introdus România pe lista țărilor considerate zone de risc

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 10 octombrie 2020 Etichete: , ,

Ministerul Afacerilor Externe anunță că autoritățile germane au decis includerea României pe lista „zonelor de risc”. MAE recomandă românilor să se informeze cu privire la eventualele modificări adoptate la nivelul landurilor.

MAE le recomandă cetățenilor români care intenționează să plece în Germania să se informeze cu privire la eventualele modificări de ultim moment adoptate la nivelul landului de destinație.

În continuarea precizărilor din data de 1 octombrie 2020, privind modificarea condiţiilor de intrare pe teritoriul Republicii Federale Germania în contextul pandemiei de COVID-19,  Ministerul Afacerilor Externe informează că autorităţile germane au decis includerea României, cu întreg teritoriul naţional, pe lista „zonelor de risc”. Informaţii cu privire la actualizarea zonelor de risc, precum şi lista completă a acestora sunt disponibile https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu. De asemenea, în completarea informaţiilor comunicate cu privire la măsurile aplicabile persoanelor care intră în Republica Federală Germania din zone de risc, respectiv obligativitatea autoizolării pentru o perioadă de 14 zile pentru toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc”, oricând în ultimele 14 zile înainte de sosire, MAE precizează că această măsură a fost decisă la nivel federal, urmând ca implementarea efectivă să fie realizată la nivel local, în baza unor decizii adoptate la nivel de land”, potrivit unui comunicat transmis de MAE.

Sursă foto: Inquam photos/ George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW