Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Germania a anunțat noi livrări de armament către Ucraina

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 27 aprilie 2022

Germania va livra sisteme antiaeriene mobile Gepard în Ucraina, a anunțat marți, 26 aprilie, Ministerul German al Apărării, la reuniunea internațională de la baza germană Raimstein, relatează CNN. Angajamentul indică o schimbare în abordarea Germaniei de furnizare de ajutor militar.

„Am decis ieri că vom sprijini Ucraina cu sisteme antiaeriene… care sunt exact ceea ce are nevoie Ucraina acum pentru a securiza spațiul aerian de la sol”, a spus ministrul Apărării, Christine Lambrech, citat de publicația menționată anterior.

Germania a rezistat inițial apelurilor de a furniza armament Kievului, fiind de acord doar să ofere ajutor umanitar și echipament medical. Această abordare a fost în conformitate cu politica țării de a nu furniza arme letale în zone de criză.

Conform sursei citate, cel mai probabil, Guvernul federal a luat decizia trimiterii de armament la Kiev în urma presiunii aliaților și a publicului german.

Și la sfârștiul lunii februarie, cancelarul Olaf Scholz a anunțat că va trimite arme Ucrainei, dar pe care a insistat să le numească „defensive”.

Mai mult, în contextul invaziei Ucrainei de către Federația Rusă, Scholz a declarat, pe 27 februarie, că Germania va aloca un buget special de 100 de miliarde de euro pentru a-și consolida capacitățile de apărare. 

Totodată, a mai spus că Berlinul va cheltui mai mult de două procente din PIB pentru apărare. 

Prima investiție în apărare a fost confirmată public luna trecută când Guvernul German a anunțat că intenționează să cumpere 35 de avioane de luptă F35.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW