Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


George Simion și-a depus candidatura pentru Cotroceni / Liderul AUR promite în „Planul Simion” apartamente la prețuri nerealiste. În vizorul procurorilor în dosarul semnăturilor false pentru Silvestru Șoșoacă

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 30 septembrie 2024 Etichete: , , ,

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, și-a depus luni, 30 septembrie, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru funcția de președinte al României.

„Depunem astăzi împreună dosarul pentru alegerile parlamentare și pentru alegerile prezidențiale pentru că anul acesta este un an decisiv pentru români, pentru oamenii care trebuie ajutați și care au nevoie de sprijin din partea guvernului lor și nu au parte de acest sprijin (…) Îmi voi depune astăzi candidatura pentru ca România să rămână o țară a păcii și pentru ca toți românii să beneficieze de bogățiile țării”, a declarat George Simion, conform News.ro.

Apartamente la tot poporul – țeapa lui George Simion

Una dintre promisiunile controversate ale liderului AUR este legată de oferirea de apartamente pentru cetățeni la prețuri cu mult sub piață.

La sfârșitul lunii iulie, zeci de persoane s-au înghesuit la sediul de campanie pentru a semna „contracte” care promiteau apartamente la prețuri de 35.000 de euro pentru două camere, 50.000 de euro pentru trei camere și 70.000 de euro pentru patru camere.

Acestea sunt prețurile cu care promite liderul AUR, George Simion, că vor fi oferite cetățenilor apartamente, cu condiția ca el să fie ales președintele României.

Pentru a face „oferta” ceva mai credibilă, liderul AUR a pus la bătaie și așa-numite contracte, iar oamenii s-au înghesuit în fața sediului de campanie al AUR pentru a pune mâna pe o asemenea hârtie, care în realitate nu valorează absolut nimic. Mai multe detalii, aici.

Simion, în vizorul procurorilor. Ar fi instigat la falsificarea de semnături pentru Silvestru Șoșoacă

Mai grav, George Simion este vizat de o anchetă a Parchetului General pentru că i-ar fi pus pe mai mulți membri de partid să falsifice mii de liste de susținători necesare depunerii candidaturii pentru Silvestru Șoșoacă, la alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie 2024.

„În acest context, în data de 9 aprilie 2024, deputatul în cauză a solicitat, atât direct, cât și prin intermediul unor persoane de încredere, mobilizarea în regim de urgență a câtorva zeci de persoane la sediul central al formațiunii politice în scopul completării listelor de susținători necesare depunerii candidaturii independente, prin consemnarea în cuprinsul listelor a datelor reale ale unor cetățeni, copiate din alte liste de susținători completate anterior de membrii formațiunii, demers urmat de falsificarea semnăturilor respectivelor persoane. În același scop, liderul formațiunii politice a transmis mesaje vocale pe grupurile de comunicare, iar în situațiile în care anumite persoane au refuzat să se conformeze, acesta le-a contactat direct punându-le în vedere să se deplaseze la sediul organizației în scopul arătat”, arată procurorii.

Totodată, arată parchetul, în condițiile în care semnăturile falsificate nu erau suficiente pentru ca Silvestru Șoșoacă să-și depună candidatura, membrii AUR au fotocopiat mai multe dintre liste astfel încât să fie atins pragul de 100.000 de susținători.

La rândul său, Silvestru Șoșoacă, fostul soț al Dianei Șoșoacă, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Foto: Inquam Photos / Saul Pop

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW