Thursday, July 4, 2024
Jurnalism corect


George Simion, scos cu forța din Parchetul General de jandarmi

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 7 iunie 2024

Preşedintele AUR George Simion a fost scos cu forța, vineri, din holul Parchetului General de către jandarmi. Potrivit News.ro, acesta a venit la Parchetul General în jurul prânzului pentru a solicita să fie audiat de procurori în legătură cu ancheta privind posibila falsificare a semnăturilor pentru candidatura lui Silvestru Șoșoacă. 

Președintele AUR a declarat că va rămâne acolo în greva foamei până va fi primit pentru audiere, iar după ce a fost scos din clădire de jandarmi, acesta a anunțat că nu va pleca și că va organiza un mare protest în fața sediului PÎCCJ, acuzând forțele de ordine de abuz.

„Ne-au păcălit, cum fac miliţienii de obicei. Domnul procuror Iacob a venit cu un aparat de bruiaj şi ne-a oprit live-ul. Eu sunt în greva foamei aici. Să vină poliţia, nu e în abilitatea Jandarmeriei. Vreţi să mă luaţi pe sus? Lăsaţi-ne în pace. Această instituţie vrea să ne răspundă abia luni. Nu puneţi mâna pe mine. Nu plec de aici. Atenţie faceţi abuz. Nu există aşa ceva. Luaţi mâna de pe mine. Aţi comis un abuz. Faceţi un abuz. N-aveţi voie să puneţi mâna pe mine. Acest jandarm a făcut un abuz. Nu aveţi voie, sunt în greva foamei. Am vorbit cu procurorii, cu domnul Marius Iacob. A făcut nişte ochi mari atunci când i-am spus detaliile din caz. Nu plecăm de aici. La ora 21.00 vom organiza un mare protest până domnul Iacob, cu această conducere a Parchetului General ne răspund. Rămân aici în faţa Parchetului. Nu plec de aici”, a declarat George Simion, într-un live făcut pe pagina sa de Facebook, după ce a fost scos, vineri, de către jandarmi din sediul Parchetului General.

Reprezentanții Parchetului General au precizat că procurorul de caz nu a dispus citarea lui Simion în această cauză penală. Simion a transmis live pe pagina sa de Facebook din interiorul clădirii Parchetului, aducând cu el o pereche de cătușe și întrebând retoric „ce fac? Mă leg singur? Îmi pun singur cătușele?”.

George Simion, este investigat de procurorii Parchetului de pe lângă ICCJ că ar fi instigat membrii formațiunii să falsifice listele de susținători necesare pentru candidatura independentă la alegerile europarlamentare a lui Silvestru Șoșoacă.

Silvestru Şoşoacă a fost audiat  la Parchet, miercuri, în timp ce George Simion a scris, pe Facebook, că „vor să scoată AUR din listele electorale”.

Șoșoacă, candidat independent la alegerile europarlamentare, a fost pus sub control judiciar de procurorii Parchetului General pentru uz de fals și fals în declarații. Acesta a declarat că nu știa că semnăturile depuse pentru susținerea candidaturii sale erau false.

 

Foto: Inquam Photos /Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW