Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


George Simion recunoaște că a făcut evaziune fiscală: „Vindeam haine pe internet, nu le fiscalizam pe toate”

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 3 iunie 2024

Președintele AUR, George Simion, a recunoscut într-un interviu pe i l-a acordat lui Valeriu Nicolae că a făcut evaziune fiscală în perioada în care deținea un magazin, dar și că a depus semnături de susținere false pentru a putea participa la alegeri.   

Întrebat despre perioada în care deținea un magazin, George Simion a declarat că prin intermediul acestuia comercializa haine importate și petarde. Totodată, liderul AUR a recunoscut că a făcut evaziune fiscală, scuza lui fiind că cei mai mulți dintre afaceriștii români ar apela la astfel de tertipuri.

„N-am fost șef de galerie, am avut carte de muncă, am avut o firmă. Ca antreprenor am făcut bani la nivelul necesităților mele. M-am descurcat de la 15 ani cum am putut. Societatea comercială pe care am avut… Am vândut haine de brand din Marea Britanie și din Germania. Am făcut importuri, am făcut producție în România. Am câștigat bani… Da. (n.r. – am câștigat foarte puțini bani). Da (n.r. – am făcut evaziune fiscală), ca 90% dintre antreprenorii români. Eu m-am întreținut singur, nu m-au întreținut ai mei. Am învățat multe ca antreprenor. Eu vindeam pe internet aceste haine și produse de ultrași, petardele mai degrabă de Revelion, și nu le fiscalizam pe toate”, a declarat Simion.

Semnături false pentru înscrierea la alegeri

De asemenea, luat la întrebări, George Simion a recunoscut că, unele dintre semnăturile de susținere pentru înscrierea la alegeri sunt false, explicația lui fiind că și alte partide ar folosi astfel de tertipuri.

„Ca lider unionist am colaborat cu toate formațiunile. (…) Am făcut tot ce am putut pentru reușita proiectului în care eram angrenat. M-am adresat primarilor care susțin această cauză. M-a sunat Toma (n.r. – Constantin Toma, primarul municipiului Buzău), am adus primarii și la Buzău, cred că a fost acțiune de succes. În 2019, mă hotărăsc să candidez și mă duc la toți cunoscuții că aveam nevoie de 100.000 de semnături. M-am dus și la primarul Buzăului, care mi-a spus: ‘auzi, nu vrei tu să candidezi din partea noastră?’. I-am spus: ‘întrebați-i, da’ nu cred că o să vrea’. Și când am mai trecut pe la Buzău mi-a spus: ‘nu a fost primită prea bine propunerea asta a mea… i-ai dus lumânări lui Iliescu’. (…) Am depus inițiative repetate pentru modificarea procedurilor electorale. Este cu siguranță o fraudă. Este o chestiune de bravadă. Unii se ascund sub niște firme de promoteri. Cum că ar fi strâns firmele de promoteri. Sunt false. Nu a strâns nici USR și nici AUR aceste semnături. Nu au strâns nici independenții. Este o prefăcătorie”, a explicat George Simion.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW