Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


George Simion ar fi fost dat afară din adunarea suveraniștilor de la Madrid / Reacția liderului AUR

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 3 februarie 2022

Geroge Simion, co-președinte al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a fost dat afară de la conferința suveraniștilor de la Madrid, relatează G4Media, citând un purtător de cuvânt al partidului VOX, din Spania, formațiunea care a organizat conferința. Liderul AUR neagă însă că a fost dat afară de la eveniment, pentru că, spune el, nici măcar nu a participat la summit. Postările sale de pe Twitter spun, însă, cu totul altă poveste.

Conferința a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. George Simion a publicat mai multe mesaje pe Twitter în care lăsa de înțeles că participă la conferință și că reprezintă România la eveniment.

„Mândru că vineri și sâmbătă reprezint România alături de Aurelian Pavelescu la o importantă conferință în Madrid, Spania”, a scris liderul AUR pe contul său de Twitter, weekendul trecut. Aurelian Pavelescu este președintele Partidului Național Țărănesc Creștin-Democrat (PNȚCD).

De asemenea, într-un alt mesaj publicat pe aceeași rețea socială, George Simion a susținut că a semnat „Declarația comună pentru viitorul Europei”.

În schimb, reprezentanții formațiunii care a organizat conferința au confirmat că Simion nu a fost invitat și, tocmai din acest motiv, a fost dat afară, fiind scos de forțele de ordine din hotelul unde s-a desfășurat summit-ul.

„Domnul Simion nu a fost invitat la summit-ul de la Madrid. Este corectă informația că a fost scos afară de forțele de ordine pentru că n-a fost invitat. Nu a primit nici o invitație. Nu suntem deloc mulțumiți cu această situație. Nu este adevărat nici că a semnat declarația comună, decât dacă s-a ascuns undeva. Suntem șocați de această informație. Este prima dacă când se întâmplă așa ceva în istoria noastră politică”, a declarat pentru G4Media.ro Alonso de Mendoza, un purtător de cuvânt al delegației VOX din Parlamentul European.

Contactat de aceeași publicație, George Simion a spus că nu este adevărat că a fost dat afară de la summit, pentru că nu a participat la eveniment, deși postările sale de pe Twitter lăsau să se înțeleagă acest lucru.

 

Foto: Twitter/ @georgesimion

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *