Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


George Scripcaru, fost primar al municipiului Brașov, achitat definitiv în dosarul de corupție

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 28 aprilie 2021

fost primar al municipiului Braşov George Scripcaru, în prezent consilier local din partea PNL, a fost achitat definitiv, marţi, de Curtea de Apel Ploieşti, în „dosarul RAT”, în care era acuzat de fapte de corupţie, relatează Agerpres.

George Scripcaru a fost trimis în judecată de procurorii DNA în noiembrie 2016, fiind acuzat de abuz în serviciu, în formă continuată, şi participaţie improprie la această infracţiune.

Procurorii spun că, în perioada 2007 – 2015, George Scripcaru, în calitate de primar al Braşovului, şi-a exercitat influenţa reală asupra directorului RAT Braşov, Cristian Radu, determinându-l să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să achiziţioneze succesiv, pe parcursul celor nouă ani, patru autoturisme marca Skoda Superb ce au fost puse ulterior, în mod formal, la dispoziţia Primăriei Braşov, semnându-se în acest sens mai multe contracte şi acte adiţionale.

„Scopurile urmărite de edil au fost obţinerea unor foloase necuvenite pentru sine, constând în folosinţa exclusivă a maşinilor respective, dar şi neplata costurilor pentru întreţinerea/utilizarea acestora (vinietă, asigurarea CASCO, RCA, ITP, revizii şi reparaţii). Pentru a ascunde faptul că autoturismele date în mod succesiv în folosinţa Primăriei Braşov sunt utilizate în interesul său personal, inculpatul Scripcaru George a solicitat aceleiaşi persoane din conducerea RAT Braşov ca, în cazul în care pe adresa societăţii vor veni solicitări din partea Poliţiei Rutiere, să fie comunicat numele vreunui angajat care astfel să fie sancţionat contravenţional în locul edilului”, arată DNA.

Sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW