Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


George Niculescu, noul președinte al ANRE

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 19 aprilie 2023 Etichete: , , ,

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a decis, miercuri, 19 aprilie, numirea lui George Niculescu în funcţia de preşedinte al Comitetului de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energie(ANRE). George Niculescu a primit 256 de voturi „pentru” şi 24 „împotrivă”. Reprezentanții USR au menționat că se împotrivesc, întrucât „este omul coaliției de guvernare”, nu un specialist în domeniu. 

Pentru funcţia de vicepreşedinte al ANRE a fost ales Gabriel Andronache – 263 voturi „pentru” şi 6 voturi „împotrivă”.

În ceea ce privește funcțiile vacante de membru în Comitetul de reglementare al ANRE, acestea  vor fi ocupate de Bumb Sorin , care a primit  260 de voturi „pentru” şi 80 „împotrivă” şi Cornelia Sulger, care a obținut 244 de voturi „pentru” şi 96 împotrivă”.

Niculescu începe activitatea cu o analiză

Noul șef al ANRE spune că va analiza ce nu funcționează în instituție, astfel încât să corecteze  toate erorile, deficiențele.

„În primul rând o să facem o analiză în ceea ce priveşte funcţionarea instituţiei, dacă sunt lucruri care în urma analizei trebuie corectate, le vom corecta, împreună cu toată echipa. În primul rând, rolul ANRE-ului este de a fi un arbitru în piaţa de energie, cu siguranţă că această analiză pe care o voi face va scoate în vedere şi ce avem de făcut pe viitor pentru a preîntâmpina astfel de situaţii. Rolul va fi unul proactiv, mai degrabă de a preîntâmpina astfel de situaţii, decât de a le remedia”, a declarat Niculescu, la finalul şedinţei plenului reunit al Parlamentului, potrivit Agerpres.

 

CITEȘTE ȘI: Audieri pentru conducerea ANRE. Cine e George Niculescu, liberalul favorit pentru șefia instituției

Sursă foto: News.ro

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW