Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


George Maior: Opțiunea politică rămâne deschisă. Orientarea mea dintotdeauna a fost social-democrată și nu mi-o schimb ca alții

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 28 august 2019 Etichete: , ,

Ambasadorul României la Washington, George Maior, a declarat că, deși au trecut aproape 4 ani de când este ambasador la Washington, nu se pregătește să își încheie misiunea în SUA. El a mai spus că nu își va schimba orientarea social-democrată pe care a avut-o „dintotdeauna”.

Întrebat dacă în viitor se îndreaptă spre politică, Maior a răspuns: „Eu, poate unii au uitat acest lucru, mi-am început cariera în anii 90, la minister. Am intrat în minister ca tânăr diplomat, referent, apoi am dat examene pentru toate gradele diplomatice, ataşat, referent 3, 2, 1, ministru consilier, până la urmă am primit din partea domnului Iliescu şi un decret prezidenţial prin care am rangul de ambasador în minister. Deci, eu am această poziţie de ambasador în minister, profesională, care poate fi continuată, sunt şi profesor universitar, sunt multe opţiuni.”.

Totodată, ambasadorul României la Washington a spus că încă nu se gândește la o opțiune politică, dar acest lucru rămâne deschis, susținând că orientarea sa a fost dintotdeauna social-democrată și nu și-o schimbă „ca alții”, potrivit Digi24.ro.

Despre situația politică actuală, Maior a spus că nu vrea să comenteze, interesându-l doar stabilitatea și predictibilitatea guvernului și instituțiilor statale în general „în ceea ce priveşte evoluţia politicii externe a României, care nu ia o pauză în funcţie de evoluţiile politice, niciodată.”.
ubiectiv, dar totuşi, diplomatic vorbind, cum poate fi descrisă această a doua vizită pe care preşedintele Iohannis o face la Washington?

Maior: Unii au dezvoltat în timp o obsesie în ceea ce mă privește

Pe parcursul anilor în care Maior a fost ambasador, Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, iniția deseori discuții despre rechemarea acestuia în România.

„Unii au dezvoltat în timp o obsesie, i-aş spune chiar compulsivă, în ceea ce mă priveşte, dar asta este o chestiune politică, subiectivă, pe care nu vreau să o comentez. De altfel, am să fac publică şi o scrisoare, primită de la domnul Meleşcanu, foarte frumoasă, în care apreciază în mod deosebit activitatea mea la Washington.”, a precizat Maior.

Comentarii


  • Wow, wonderful blog layout! How lengthy have you been blogging for?
    you made running a blog look easy. The whole glance of your site
    is great, let alone the content! You can see similar here e-commerce

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW