Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


George Maior, fost director SRI, nu va veni la audierile de la Secția Specială în dosarul Laurei Codruța Kovesi

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 19 iulie 2019 Etichete: , ,

George Maior, fost director SRI, a anunţat că nu se va prezenta la audieri marţi, 23 iulie,  în dosarul Laurei Kovesi, motivând că participă la un alt eveniment, au precizat surse judiciare, citate de Mediafax. 

Dosarul în care a fost chemat la audieri este cel care vizează extrădarea lui Nicolae Popa. În acest dosar, Laura Codruța Koveși are calitatea de inculpat.

Este a doua oară când fostul director al Serviciului Român de Informaţii refuză să se prezinte să se prezinte pentru audieri în această cauză, el fiind citat prima oară pe 23 mai, atunci când a anunţat că nu se poate prezenta din motive ce ţin de sănătate.

În acest dosar, au fost audiaţi până în prezent fostul ministru de Interne Gabriel Oprea şi fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, ambii în calitate de martor. Florian Coldea a declarat, după aproape 4 ore de audieri, că nu a luat la cunoştinţă de nicio împrejurare în care Kovesi să fi comis vreo infracţiune şi că poate ar trebui investigaţi cei care nu au făcut nimic pentru aducerea în ţară a lui Nicolae Popa, din Indonezia, în 2011.

În dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, condamnat în dosarul FNI, Laura Codruţa Kovesi are calitatea de inculpat, fiind acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Pe 28 martie, Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către Secţia de anchetă a magistraţilor, însă măsura a fost contestată în instanţă. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus ulterior revocarea măsurii controlului judiciar.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW