Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


George Maior: Am aflat de la televizor că sunt rechemat în țară/ Nu am vrut niciodată să fiu premier

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 22 august 2019 Etichete: , , ,

Ambasadorul României la Washington, George Maior, a declarat într-un interviu pentru Adevarul.ro, că nu se află în spatele partidului Pro România, așa cum susțin mai mulți lideri PSD aflați în conflict cu Victor Ponta. De asemenea, ambasadorul a vorbit și despre vizita lui Klaus Iohannis la Casa Albă.

Potrivit lui Maior, cel mai important lucru obținut de România după vizita președintelui în SUA a fost faptul că s-a adaptat Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI la noile realități geopolitice și economice complexe.

„Faptul că s-a semnat acea declaraţie comună arată că există necesitatea unei strângeri şi mai puternice a comunicării strategice dintre cele două state, pentru a face faţă unor provocări noi.”, a declarat George Maior.

Maior: Există un proiect în SUA pentru ridicarea vizelor

Acesta a mai declarat că există un proiect în SUA pentru ridicarea vizelor, pentru statele care, pe lângă sumele alocate la Apărare, au contribuții importante ca aliați în operațiuni dificile de asigurare a securității în diverse zone, dând exemplu Afganistanul pentru România.

„Proiectul nu nominalizează state, dar noi ne-am încadra în aceşti parametri. Mai e un aspect pe care voi încerca să-l abordez mai frontal, rata foarte bună pe care o are România în ceea ce americanii numesc over state.”, a declarat George Maior.

George Maior: Vizita lui Klaus Iohannis în SUA este pregătită de mai bine de un an, planificată minuțios

Întrebat dacă vizita lui Klaus Iohannis în SUA a fost impulsionată și de apropierea campaniei pentru prezidențiale, ambasadorul României la Washington a spus că această vizită este pregătită de mai bine de un an „planificată minuțios” și a subliniat faptul că este prima vizită din istoria diplomatică româno-americană, care a dat posibilitatea unei discuții cu întreg Guvernul american chiar în sala de ședințe a Guvernului.

Maior: Nu mi-am dorit niciodată să fiu premier

Cât despre funcția de premier al României, George Maior a declarat că nu și-a dorit niciodată acest lucru, chiar dacă anumiți politicieni au ținut neapărat să inducă lucrul acesta.

„Pe mine mă interesează o Românie care să considere relaţia cu SUA element vital al politicii externe şi de securitate, indiferent de nume, de guverne, de partide.„, a precizat acesta.

Ambasador: Mi-am făcut datoria față de România

Înainte de arestarea fostului lider al PSD, Liviu Dragnea, mai mulți membri PSD l-au criticat pe George Maior. În contextul acesta, el a declarat că nu a înțeles de ce au procedat în acest fel.

„Nici un om nu-i perfect, dar mi-am făcut corect datoria din perspectiva omului care a slujit acest stat şi pot demonstra acest lucru.”, a mai spus Maior.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW