Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Geoană, un nou mesaj cu iz electoral: În curând vom discuta despre un plan sănătos și ambițios pentru România

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 21 noiembrie 2023

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, vorbește, într-un mesaj video postat pe Facebook marți, 21 noiembrie, despre „un plan sănătos și ambițios pentru România și pentru fiecare dintre noi”. 

„Ce-ar fi dacă am avea un ghid care să ne arate cum să aducem rezistența și dârzenia fiecăruia dintre noi laolaltă pentru țară? Căci viitorul României a intrat acum în criză de timp, iar pentru a-l construi, așa cum merităm, avem nevoie de luciditate, de cunoaștere, de competență și de o viziune solidă. Dragi români, vă invit să țineți aproape, fiindcă în curând vom discuta despre un plan sănătos și ambițios pentru România și pentru fiecare dintre noi”, a transmis Geoană în clipul postat pe Facebook.

Mircea Geoană își lansează vineri, 24 noiembrie, cartea „Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO”. Conform Digi24, secretarul general adjunct al NATO sugerează în carte că va fi un candidat independent.

El spune că “toţi preşedinţii postdecembrişti au continuat să reprezinte şi să depindă de partidele pe care le conduseseră până la data depunerii jurământului” și că “preşedinţii de până acum nu au reuşit să unească naţiunea în jurul unor obiective interne şi externe importante”.

Geoană pare să își mai contureze candidatura și printr-o comparație cu președintele Cehiei.

„Exemplul recent al preşedintelui Cehiei (un fost comandant al Comitetului Militar al NATO) este concludent. A candidat ca independent, preferabil cu susținere politică, însă cu capacitatea de a propune și, la nevoie, impune o agendă care să transcende interesele înguste de partid. A câştigat susținut, iar nu dependent de partide”, se mai arată în cartea sa.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii