Saturday, May 21, 2022
Jurnalism corect


Geoană: Există actori statali și nestatali care încearcă să se folosească de Covid-19 pentru a crea disensiuni în interiorul Occidentului/ Ajutorul acordat de NATO în plină criză de coronavirus

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 4 aprilie 2020 Etichete: , , ,

NATO va pune la dispoziția aliaților logistica pentru transportul necesar de materiale în lupta împotriva coronavirusului, a anunțat numărul doi în NATO, Mircea Geoană.

„Am încredințat comandantului suprem aliat din Europa sarcina de a coordona tot ce înseamnă modalități de sprijin, de coordonare și de dirijare a tot ce este în exces la nivel național către aliații care au nevoie de sprijin în acest moment”, a declarat Mircea Geoană, la Digi24.ro.

Adjunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană, a precizat că statele trebuie să rămână unite în fața acestei crize globale cauzată de virusul Covid-19, menționând că există „actori statali și nestatali care încearcă să folosească această perioadă grea pentru a dezinforma, pentru a crea disensiuni in interiorul Occidentului”.

„Prima reacție a unei națiuni care se află sub stare de asediu este să se întoarcă către propriile nevoi, face parte din reacția psihologică naturală. După ce treci peste acest moment realizezi că este o problema globală.

Numai împreună putem depăși un astfel de moment. Există în acest moment și un risc pe care NATO este chemat prin mandatul nostru să-l preîntâmpinăm ca nu cumva criza sanitară să se transforme într-o criză securitară.

Dacă învățăm lecțiile corect, putem să ieșim mai puternici, la sfârșitul zilei să înțelegem că între economic, social și securitar există o simbioză aproape desăvârșită. Aici este rolul NATO, aici este rolul nostru”, a declarat Mircea Geoană.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW