Thursday, August 5, 2021
Jurnalism corect


Gelu Voican Voiculescu, reacție la decizia Guvernului de a desființa Institutul Revoluției: Nu înţelegem motivaţia demersului guvernamental

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 30 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Directorul general al Institutului Revoluției Române, Gelu Voican Voiculescu, a declarat, luni, că nu înțelege motivația demersului guvernamental pentru desființarea instituției și a adăugat că este o măsură arbitrară și abuzivă.

Am luat cunoştinţă cu surprindere de hotărârea luată astăzi de Guvernul Orban, cu privire la desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989.
De asemenea, nu înţelegem motivaţia demersului guvernamental. Acest gest vine în continuarea unor acţiuni prin care adevăraţii revoluţionari au fost nesocotiţi, dovadă că la şedinţa solemnă din 16 decembrie 2019, consacrată împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia Română, domnul Petre Roman nu a fost lăsat să-şi rostească discursul, deşi este unul din cei mai cunoscuţi revoluţionari. Deși astăzi, o parte a istoriei noastre contemporane a fost maculat, Revoluția Română din 1989 rămâne cel mai important moment al istoriei noastre recente.Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 va întreprinde demersurile legale pentru a împiedica punerea în aplicare a acestei măsuri pe cât de arbitrară, pe atât de abuzivă„, se arată într-un comunicat de presă trimis de Gelu Voican Voiculescu, potrivit Digi24.

Desființarea Institutului Revoluției Române, condus de primul președinte Ion Iliescu, a fost aprobată de Guvern, în ședința de luni. Această propunere fiind făcută de secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase.

Sursă foto: Digi24

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW