Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Gazprom a oprit livrările către Italia

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 2 octombrie 2022

Grupul italian Eni a declarat duminică, 2 octombrie, că în acest weekend nu a primit gazele comandate grupului rus Gazprom şi că situaţia va continua probabil şi luni, 3 octombrie, deşi cele două companii lucrează pentru a remedia situaţia, transmite Reuters.

Livrările de gaze ruseşti prin punctul de intrare Tarvisio au fost la zero pentru sâmbătă, 1 octombrie, a declarat Eni, cel mai mare importator de gaze ruseşti din Italia, într-un comunicat pe site-ul său.

Grupul italian a adăugat ulterior că nu a primit niciunul dintre importurile solicitate pentru 2 octombrie şi că situaţia e de aşteptat să rămână aceeaşi până luni.

Federația Rusă şi mai multe ţări europene, inclusiv Germania, sunt în conflict cu privire la furnizarea de gaze naturale din Rusia, de la invadarea Ucrainei de către armata rusă, în februarie.

Tensiunile au crescut în această săptămână, după ce scurgerile din conductele Nord Stream 1 şi 2, care leagă Federația Rusă şi Germania, au lăsat tone de metan în Marea Baltică, în ceea ce ONU consideră că ar putea fi cea mai dăunătoare scurgere de gaze pentru natură înregistrată vreodată.

Comentarii