Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Garda de Mediu a amendat două societăţi ale Primăriei Sectorului 3, după o sesizare transmisă de Octavian Berceanu 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 14 aprilie 2022

Comisarii Gărzii de Mediu Ilfov au amendat cu 100.000 de lei două societăţi aparţinând Primăriei Sectorului 3 și au dispus interzicerea depozitării deşeurilor pe un teren situat pe Splaiul Unirii, după o sesizare a fostului comisar general al Gărzii Naționale de Mediu Octavian Berceanu, relatează News.ro.

„Astăzi 14 aprilie, comisarii Gărzii de Mediu Ilfov au finalizat controlul la halele din Splaiul Unirii Nr 15, localitatea Popeşti Leordeni, aflate în exploatarea SC SD3 SALUBRIZARE ŞI DESZĂPEZIRE S3 SRL. Vă reamintim, în urmă cu câteva zile, mai mulţi cetăţeni ce locuiesc în zona sesizau un accentuat disconfort olfactiv. În urma acestor sesizări, o echipă de comisari GNM s-a deplasat la faţa locului unde a constatat neconformităţi în gestionarea şi depozitarea deşeurilor”, a transmis, joi, Garda de Mediu Ilfov.

Conform sursei citate, în cadrul acestor hale, operatorul depozita deşeuri RDF (deşeuri rezultate din tratarea mecanică a deşeurilor municipale şi asimilabile) provenite de la staţia de sortare aflată pe strada Lunca Vişagului din sectorul 3, Bucureşti.

„Scopul, stocarea temporară până la valorificarea energetică a deşeurilor. În plus, comisarii au putut constata existenţa unei cantităţi însemnate de deşeuri vegetale şi mobilier urban dezafectat aflat în diferite stadii de degradare, toate depozitate în afară halelor, pe platforma betonată. Pentru toate neconformităţile constatate comisarii GNM au aplicat 2 sancţiuni în valoare totală de 100.000 lei şi au dispus interzicerea pe viitor a depozitarii deşeurilor precum şi evacuarea imediată a deşeurilor identificate, respectând prevederile legale în vigoare”, a mai transmis Garda de Mediu.

Berceanu: Un pas mic pentru societate, unul mare pentru Gardă

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Octavian Berceanu a lăudat intervenția comisarilor.

„La 15 zile (31 martie) după ce am sesizat Poliţia şi Garda de Mediu avem un control încheiat la depozitul ilegal de deşeuri al societăţii primarului din S3, de pe Splaiul Unirii 15, locaţie la graniţa dintre Bucureşti şi Ilfov, in Popesti Leordeni. Deci se lucrează, însă e mai greu atunci când în spatele gunoiului sunt decidenţii politici (…) Un pas mic pentru societate, unul mare pentru Gardă. Au avut curaj”, a scris Berceanu pe Facebook.

Mainnews.ro a încercat să ia legătura cu primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, însă până la publicarea materialului nu a transmis un punct de vedere.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW