Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Gara Regală din Curtea de Argeș va fi restaurată

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 14 martie 2023

Regionala Craiova a CFR a încheiat marți, 14 martie, cu asocierea Euras SRL –  Arhing SRL un contract pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reparaţii, reabilitare şi restaurare a Gării Regale din Curtea de Argeș.

Valoarea înțelegerii este de 8,74 milioane lei fără TVA. Termenul pentru finalizare este de 3 ani (1 an proiectare și 2 ani execuție).

Prin acest contract urmează să fie efectuate lucrări de reparaţii şi de consolidare a structurii de rezistenţă,  instalaţii electrice, termice şi sanitare, reparare a acoperișului, iar componente artistice vor fi restaurate.

Potrivit reprezentanților CFR. lucrările de reparaţii, restaurare şi reabilitare a clădirii de călători se vor realiza doar cu materiale şi tehnici specifice, compatibile cu cele originale, în baza avizului emis de Ministerul Culturii.

Construită în timpul regelui Carol I, între 1895-1898, de inginerul Elie Radu, după proiectul arhitectului italian Giulio Magni, Gara Regală din Curtea de Argeș este clădire arhitecturală declarată monument istoric de importanță națională și se regăsește în Lista Monumentelor Istorice.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW