Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Gabriela Scutea, întâlnire cu ambasadorul Franței în România. Au fost abordate subiecte referitoare la combaterea traficului de persoane

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 22 iulie 2020 Etichete: ,

Procurorul General al României, Gabriela Scutea, s-a întâlnit, miercuri, cu ambasadorul Republicii Franceze în România, Michele Ramis. Au fost abordate subiecte referitoare la domeniile prioritare ale colaborării, de interes comun pentru autoritățile române și franceze: combaterea traficului de persoane, precum și combaterea infracționalității de mediu.

„În cursul întrevederii au fost abordate subiecte referitoare la domeniile prioritare ale colaborării, de interes comun pentru autoritățile române și franceze: combaterea traficului de persoane, în mod special a traficului de minori, precum și combaterea infracționalității de mediu, temele derivate din politicile Uniunii Europene în spaţiul de justiţie şi afaceri interne, în scopul dialogului de bune practici.

De asemenea, alte subiecte abordate au vizat cooperarea bilaterală dintre Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Parchetul General al Curții de Casație franceze și Parchetul Național Financiar francez, precum și necesitatea sprijinirii Parchetului European de către cele două state.

În cadrul discuțiilor au fost reliefate excelenta cooperare între autoritățile judiciare franceze și române, în special în materia cooperării judiciare internaționale, interesul de reflectare a principiilor statului de drept în activitatea judiciară, reforma justiției şi a codurilor penale, importanţa avansării îndeplinirii recomandărilor MCV.

La finalul întâlnirii, participanții au agreat derularea unor proiecte comune în domeniile bilaterale sau internaționale considerate prioritare”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW