Friday, May 27, 2022
Jurnalism corect


Gabriela Firea: Sorin Grindeanu ar trebui să revină în PSD/ Eu nu am cerut bani de shopping la mall

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 27 decembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Gabriela Firea a transmis, vineri, că se pregătește pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, menționând ca nu o interesează cine sunt contracandidații săi. Despre fostul premier Sorin Grindeanu, edilul consideră că ar trebui să se întoarcă în PSD.

Am urmărit și eu ce afirmă posibilii contracandidați. Din punctul meu de vedere, nu cred că trebuie să mă intereseze cine sunt contracandidații mei. Trebuie doar să explic cum am găsit Bucureștiul, după 30 de ani de subfinanțare. Aici vorbim, în mod special, de transportul public în comun și termoficarea. În trafic erau doar 600 de autobuze. A trebuit să facem o achiziție importantă de 400 de autobuze euro 6. În acest moment, avem 1800 de autobuze. Am și reparat câteva ceea ce nu s-a întâmplat anterior. (…) Am încheiat contractul pentru 130 de autobuze hibrid”, a spus Gabriela Firea, la Antena 3.
Referitor la PSD, Gabriela Firea este de părere că fosul ministru Sorin Grindeanu ar trebui să revină în partid.
„Sunt multe discuţii şi ce spun se poate interpreta. Sunt convinsă că toţi colegii mei au realizat greşelile din trecut şi le putem corecta. Din punctul meu de vedere, cred că Sorin Grindeanu ar trebui să revină în PSD. Am avut plăcerea să particip la o discuţie unde s-a pus problema asta. Nu vreau să mă pronunţ, totuşi, pentru că nu vreau să mai creez sentimentul că suntem o echipă dezbinată”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul General îl atacă pe premierul Ludovic Orban pe tema banilor alocați primăriei pentru anul 2020. „Eu nu am cerut bani de shopping la mall, sunt obligată prin lege să fac asta, e una din atribuţiile primarului”.

Avem un nou Guvern, un nou premier, şi din păcate, în loc să vedem un progres, pentru că fiecare om are aşteptări şi sper ca Guvernul să prindă maturitate din ianuarie, până acum am văzut războaie personalizate. Nu cred că trebuie să discutăm în politică despre asta. Fie că vorbim de funcţii în care eşti ales sau numit, cu toţii avem o răspundere, şi nu trebuie să facem de ruşine acea poziţie. Când primarul General sau orice alt primar se adresează Guvernului, nu o face în nume personal. Eu nu am cerut bani de shopping la mall, ci am cerut banii bucureştenilor. Sunt obligată prin lege să fac asta, e una din atribuţiile primarului. Din moment ce Bucureştiul contribuie cu 25 la sută la PIB şi ni se întoarce mai puţin de 1 la sută, este normal să cerem, financiar, un buget adecvat. Noi nu încasăm taxe şi impozite locale, deci nu avem alt buget, decât cel de la Guvern. A considera că ce am făcut eu este obrăznicie mi se pare ruşinos. Nu am făcut decât să solicit sumele care trebuiau alocate către Primăria Capitalei şi au fost tăiate de Ministerul Finanţelor„, a precizat Firea.

Sursă foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW