Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Gabriela Firea sare în apărarea Arhiepiscopului Teodosie: Nu voi fi de acord să intrăm cu mascații în biserică, cum s-a întâmplat la Constanța

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 29 noiembrie 2020

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea i-a luat apărarea Arhiepiscopului Teodosie și i-a criticat pe oamenii legii care au intervenit în această săptămână la Constanța într-un lăcaș de cult pentru a fi respectate măsurile de prevenție împotriva COVID-19.

„Vreau să vorbesc despre interzicerea pelerinajelor. Cu adevărat trebuie să avem grijă în această perioadă de sănătatea noastră, cu adevărat nu mai putem să spunem că nu se întâmplă nimic şi să mergem cu miile în pelerinaje, cum a fost ieri la Prislop, pentru sfântul părinte Arsenie Boca, dar asta nu înseamnă că trebuie să interzicem credinţa, nu înseamnă că voi fi vreodată de acord să intrăm cu mascaţii în biserici, cum s-a întâmplat la Constanţa. Asta arată că Guvernul este neputincios, că autoritatea statului este haotică. Normal era ca autoritatea locală împreună cu Biserica să organizeze circuite, să le explice enoriaşilor să păstreze distanţa, să folosească masca de protecţie şi astfel puteau să meargă la slujbă”, a afirmat Firea, duminică, într-o conferinţă de presă, la sediul central al PSD, citată de Agerpres.

Context

Pe 25 noiembrie mai multe persoane care participau la o procesiune religioasă, oficiată de Arhiepiscopul Teodosie, în interiorul unei biserici din Constanța, au fost amendate pentru nerespectarea măsurilor de prevenție împotriva COVID-19, în condițiile în care acest municipiu se află în carantină.

Totodată, Arhiepiscopul Teodosie i-a îndemnat pe preoți și enoriași să participe la pelerinajul la peștera Sfântului Andrei, cu toate că, potrivit legii, doar persoanele care locuiesc în comuna Ion Corvin au voie.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW