Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Gabriela Firea propune redeschiderea parcurilor din Capitală / Locurile de joacă vor rămâne închise

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 30 aprilie 2020 Etichete: ,

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că ia în calcul serios deschiderea parcurilor din București și va propune acest lucru Comitetului Municipal pentru Situații Speciale de Urgență, însă locurile de joacă vor rămâne închise.

„În Bucureşti, luăm în discuţie foarte serios şi vom propune Comitetului Municipal pentru Situaţii Speciale de Urgenţă redeschiderea parcurilor din Capitală, dar cu anumite excepţii. Toţi cei care se vor îndrepta către grădinile publice şi parcuri vor primi la intrare un flyer informativ şi li se vor aduce la cunoştinţă regulile de distanţare socială, de asemenea, purtarea unei măşti, fie că este vorba despre una medicală sau una confecţionată acasă, de asemenea, evitarea tuturor locurilor aglomerate şi, în ceea ce-i priveşte pe copii, cred că va fi riscant ca în prima etapă să se redeschidă şi locurile de joacă pentru că este ştiut că acolo se fac cele mai mari aglomerări de persoane”, a declarat, miercuri seară, Gabriela Firea, la Antena 3.

Primarul general a precizat că a primit numeroase solicitări de la oameni care vor să se plimbe, să facă sport sau să ia aer mai curat. „Tuturor ne-a fost dor să mergem în parc să ne relaxăm”, a mai spus Firea.

Ludovic Orban a declarat că parcurile nu au fost închise prin ordonanţele militare, ci prin decizii ale autorităţilor locale:

”Şi când se vor deschide parcurile şi când se va relua circulaţia, va rămâne acea restricţie privind numărul de persoane – grupuri de 3 persoane”, a spus premierul

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW