Thursday, May 6, 2021
Jurnalism corect


Gabriela Firea nu este de acord cu plasarea în carantină a persoanelor de peste 65 de ani

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, nu este de acord cu ideea lansată de Adrian Streinu-Cercel privind plasarea în carantină instituționalizată a persoanelor de peste 65 de ani.

Edilul și-a motivat opinia prin faptul că numărul locurilor pentru carantină instituționalizată din București este de peste 20 de ori mai mic decât cel al persoanelor de peste 65 de ani.

„În Capitala sunt 483 000 de persoane peste 65 de ani cu buletin de București. Alte câteva zeci de mii cu acte de identitate în alte județe ale tarii. Bunici care își cresc nepoții bucureșteni, de regula.
În Capitala sunt aproximativ 20 000 de locuri de cazare în 114 hoteluri.
Și din acest punct de vedere, al imposibilității practice, nu as fi avut cum sa fiu de acord cu scoaterea bucureștenilor de peste 65 de ani de acasă și transferul acestora în carantina, la hotel.”

În același timp, Gabriela Firea precizează că o astfel de măsură ar avea un impact psihic negativ pentru persoanele în cauză.

„Dar cel mai important este cel uman și de confort psihic. Cu o igiena personala atenta și cu o renunțare la vizite, socializări, cu ieșiri scurte doar pentru cumpărături, cu protecție (mască, mănuși), distanță socială etc, se pot obține aceleași rezultate ca și în carantina.Știm bine că și carantina presupune riscurile sale. Practic, sută la sută nu este nimeni și nicăieri ferit complet de contaminare. Nu ne putem ascunde toți în medii sterilizate. (…) Ceea ce vreau sa spun este ca nu am fost consultata și nici informata despre o astfel de măsură.”

Adrian Streinu-Cercel, manager al Spitalului „Matei Balș” a lansat un plan de măsuri pentru reluarea unor activități economice întrerupte în acest moment. Documentul a stârnit controverse în spațiul public și a fost criticat inclusiv de președintele Klaus Iohannis.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW