Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


USR: Gabriela Firea intră în jocurile lui Putin de la Chișinău

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 4 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

USR i-a solicitat primarului Capitalei, Gabriela Firea, să se delimiteze de politica anti-europeană, după ce social-democrata l-a invitat pe Ivan Ceban, primarul socialist și pro-rus al Chișinăului, să viziteze Bucureștiul.

„Primarul capitalei, Gabriela Firea, l-a invitat pe Ivan Ceban, primarul socialist și pro-rus al Chișinăului, să efectueze o vizită de lucru la București, la doar câteva zile după ce primarul Chișinăului a făcut prima sa vizită oficială în Moscova.

Gabriela Firea se pregateste să-l întâmpine la București pe unul dintre liderii socialiștilor de la Chișinău, cei care cu 4 ani în urmă rupeau ostentativ în Parlament harta României”, se arată în comunicatul de presă al USR.

Potrivit sursei citate, după ce a girat regimul oligarhului Vlas Plahotniuc, PSD stabilește contacte și se asociază cu partidul putinist din Republica Moldova.

„Nu am văzut același entuziasm din partea PSD că ar vrea să se întâlnească cu forțele pro-europene din Republica Moldova atunci când se aflau la guvernare sau când au câștigat primăria Chișinăului. O fac acum, în schimb, când socialiștii pro-ruși și anti-europeni ai lui Igor Dodon sunt la butoane. E o nouă etapă din politica iresponsabilă și cel puțin dubioasă pe care PSD continuă să o facă în planul relațiilor României cu partenerii noștri!”, a declarat Radu Mihail, senator USR și cice-președintele Comisiei pentru Politică Externă.

USR i-a cerut Gabrielei Firea să se delimiteze de politica anti-europeană „pe care membrii socialiștilor lui Igor Dodon și al Zinaidei Greceanîi o practică.”

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW